Μπορεί ο Ματιέ Βαλμπουενά να διανύει μόλις τους πρώτους του τρεις μήνες στην Κύπρο με την φανέλα του Απόλλωνα αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί αντιμέτωπος απέναντι στην Ομόνοια το Σάββατο (4/11).
Συγκεκριμένα ο Γάλλος έχει αγωνιστεί τέσσερεις φορές απέναντι στους «πράσινους» με δύο διαφορετικές ομάδες, την Ντιναμό Μόσχας και τον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Το πρώτο ραντεβού είναι 10 χρόνια πριν, την σεζόν 2013-14 όπου αντιμετώπισε τους πράσινους, όντας ποδοσφαιριστής των Ρώσων στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Αγωνίστηκε και στους δύο αγώνες που έδωσαν με τον πρώτο στη Ρωσία να λήγει στην ισοπαλία 2-2, με τον 39χρονο να μετρά μια ασίστ. Στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, η Ντιναμό Μόσχας κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-2 και να προκρίνεται στους ομίλους.

Η δεύτερη συνάντηση απέναντι στην ομάδα της Λευκωσίας, είναι πιο πρόσφατη αφού πάμε πίσω στην σεζόν 2020-21 ξανά σε πλέι οφ αλλά αυτή τη φορά του Τσάμπιονς Λιγκ με την προηγούμενη του ομάδα τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Στον πρώτο αγώνα ο Γάλλος είχε σκοράρει από την άσπρη βούλα στη νίκη των ερυθρόλευκων με 2-0, ενώ στο δεύτερο το ματς έληξε ισόπαλο 0-0.

Η…σούμα λέει πως ο Βαλμπουενά μετράει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες, ένα γκολ και μία ασίστ κόντρα στην Ομόνοια. Είναι στατιστικά που σίγουρα οι οπαδοί του Απόλλωνα θέλουν να συνεχιστούν για τον ποδοσφαιριστή τους και με την παρουσία του στην ομάδα τους.

Σόλωνας Κύπρου