Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον Γκόγιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Γκόγιο και θα αναμετρηθεί με τον Ντανίλ Μεντβέντεβ στα ημιτελικά του τουρνουά της Βιέννης. Ο Έλληνας τενίστας δήλωσε αμέσως μετά το ματς ότι ήταν χαρούμενος με τον τρόπο που που αντιμετώπισε το παιχνίδι, καθώς το έφερε εκεί που ήθελε και μετά μπόρεσε να δει την μπάλα σαν γκρέιπφρουτ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αισθάνομαι υπέροχα, έδωσα σπουδαία μάχη στο court. Υπήρχαν στιγμές που ήμουν πίσω στο σκορ αλλά συνέχισα να παλεύω και δεν έχανα την πίστη ότι θα μπορούσα να επιστρέψω. Τελείωσα το tie break με ωραίο τρόπο, παλεύοντας και δίνοντας τόσα πολλά στο γήπεδο. Έπεισα τον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω, ειδικά μετά το 0-3. Ένιωσα ότι έπρεπε να κρατάω την μπάλα βαθιά και να επιτίθεμαι όποτε η μπάλα ήταν ρηχή.
Για το δεύτερο σετ δεν μπορώ να πω πολλά. Και οι δύο κρατούσαμε το σερβίς μας αρκετά εύκολα, προσπάθησα όσο μπορούσα να τον δυσκολέψω στο σερβίς του. Και η στιγμή ήρθε στο 5-5, όταν επέστρεψα πολύ καλά, μπόρεσα να αμυνθώ εξαιρετικά και τον ώθησα να επιδιώξει μεγάλα χτυπήματα. Ήταν σημαντικό να μείνω εκεί και μπόρεσα σε αυτή τη στιγμή να δω την μπάλα σαν γκρέιπφρουτ.
Αυτές οι στιγμές είναι μέρος της δουλειάς. Δεν ήταν εύκολο χθες να επιστρέψω από το 1-4. Τελικά ωριμάζεις μέσα από αυτές τις καταστάσεις και προσπαθείς να τις αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι, βέβαια, καλύτερο όταν προηγείσαι με 4-1, αλλά η δουλειά έγινε και είμαστε εδώ, ξεπέρασα άλλο ένα δύσκολο εμπόδιο, απέναντι σε έναν big server με μεγάλα και καθαρά χτυπήματα και είμαι ευχαριστημένο».