Τα πλάνα του Μαρτίνεθ ενόψει του δύσκολου αγώνα εναντίον της Γουέστ Χαμ. Επιστρέφει ο Έσε, ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρίτο χαφ κόντρα στην αγγλική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο του Α΄Ομίλου του Europa League, Γουέστ Χαμ στο κατάμεστο από 30.000 ερυθρόλευκους οπαδούς “Γεώργιος Καραϊσκάκης” απόψε (26/10, 19:45) και θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη στη συγκεκριμένη φάση, καθώς προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από την Φράιμπουργκ (2-3) και την ισοπαλία από την Μπάτσκα Τόπολα (2-2) στη Σερβία.

Το έργο της πειραϊκής ομάδας είναι αρκετά δύσκολο, αλλά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πιστεύουν στις δυνατότητές τους και ευελπιστούν αυτή τη φορά να παρουσιαστούν πιο ισορροπημένοι σε άμυνα και επίθεση. Άλλωστε, όπως επισήμανε ο Ισπανός τεχνικός, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να κάνουν το τέλειο παιχνίδι προκειμένου να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην αγγλική ομάδα.

Η Γουέστ Χαμ προέρχεται από τις δύο νίκες εναντίον της Μπάτσκα Τόπολα (3-1) στο Λονδίνο και της Φράιμπουργκ (2-1) στη Γερμανία, ενώ μέσα στη σεζόν κέρδισε -μεταξύ άλλων, την Τσέλσι (3-1) και την Μπράιτον στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τα σφυριά κατέκτησαν το Conference League το 2023, έφτασαν στα προημιτελικά του Europa League το 2022 και είναι αήττητοι στα τελευταία 17 παιχνίδια τους στην Ευρώπη πέρυσι και φέτος. Συγκεκριμένα, έχουν 16 νίκες και μόνο μία ισοπαλία. Και πρόπερσι απέκλεισαν τη Σεβίλλη και την Λιόν, πριν αποκλειστούν από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στα νοκ άουτ ματς του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι πάντως εμφανίζονται έτοιμοι, παθιασμένοι και αποφασισμένοι να καταθέσουν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν τους τρεις βαθμούς, που θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν το πλεονέκτημα για την τρίτη θέση του ομίλου, διατηρώντας τις όποιες ελπίδες τους για τη δεύτερη.

Οι δύο αγώνες του Ολυμπιακού με την Γουέστ Χαμ σε διάστημα δύο εβδομάδων και τα δύο ματς της Φράιμπουργκ με την Μπάτσκα Τόπολα τις ίδιες βραδιές θα δείξουν πολλά για τη συνέχεια.

Το πλάνο ενδεκάδας του Μαρτίνεθ

Στα αγωνιστικά, ο Μαρτίνεθ υπολογίζει πάλι στον Έσε, αλλά όχι στον τραυματία Φρέιρε και στον τιμωρημένο Ντόη. Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Ισπανός προπονητής προσανατολίζεται να παρατάξει τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Κίνι ή τον Ορτέγκα αριστερά, τον Ρέτσο και τον Πορόζο στα στόπερ, τον Έσε και τον Καμαρά στα χαφ, τον Φορτούνη και τον Ποντένσε στις “πτέρυγες” της επίθεσης και τον Μασούρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Μαρτίνεθ να χρησιμοποιήσει τρίτο χαφ, δηλαδή τον Αλεξανδρόπουλο δίπλα στον Έσε και στον Καμαρά και σε αυτή την περίπτωση, λογικά, θα μείνει εκτός ο Μασούρας. Ο Ισπανός όμως δεν το έχει πράξει από το ξεκίνημα του αγώνα σε κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι μέχρι σήμερα.

Το δοκίμασε μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς με την Μπάτσκα Τόπολα, όταν η πειραϊκή ομάδα είχε μείνει με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο λόγω της αποβολής του Ντόη.