Οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους ενόψει του δευτέρου γύρου για τον δήμο Αθηναίων το βράδυ της Τετάρτης (11/10) στα στούντιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή όπου έλαβε χώρα το debate μεταξύ των δύο υποψηφίων με τη συζήτηση να φτάνει τις δύο ώρες.

Πολλά θέματα μεταξύ των οποίων αυτό της ασφάλειας στην πόλη, της κλιματικής κρίσης και τα δημόσια έργα, μπήκαν στο “κάδρο”.

Ο κ. Μπακογιάννης, νυν δήμαρχος της Αθήνας, σε μια από τις απαντήσεις του αναφορικά με το πράσινο στην πόλη συμπεριέλαβε και το γήπεδο του Παναθηναϊκού λέγοντας πως θα δημιουργηθεί πάρκο 200 στρεμμάτων γύρω από το νέο γήπεδο του τριφυλλιού για το οποίο είπε χαρακτηριστικά: “Θα είναι το καλύτερο της Ευρώπης”.

Στο debate οι δημοσιογράφοι υπέβαλαν 14 ερωτήσεις διάρκειας έως 30″ η καθεμιά με τους υποψηφίους να έχουν δύο λεπτά για να απαντήσουν. Οι δημοσιογράφοι είχαν δικαίωμα για follow up ερώτηση, ενώ ερωτήσεις μπορούσαν να κάνουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους.

Ακόμη, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας είχαν το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η καθεμιά, όποτε το επιλέξουν, ενώ ολοκλήρωσαν με μια συνολική τοποθέτηση διάρκειας δύο λεπτών.