Η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης του ΑΠΟΕΛ μετά την γνωστοποίηση της τιμωρίας του προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο (4 μήνες εκτός γηπέδων), τα λέει όλα για το τι θα κάνουν γαλαζοκίτρινοι τις επόμενες ώρες ή τουλάχιστον μέχρι το τέλος του αγώνα με τον Οθέλλο.
Η φράση «ως ΑΠΟΕΛ επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειες μας» έχει να κάνει με το… εξωαγωνιστικό και τα επόμενα βήματα που αφορούν την τιμωρία του κόουτς (αν θα εφεσιβάλουν την ποινή ή όχι κτλ) ή και άλλες αποφάσεις που αφορούν τον Πορτογάλο προπονητή.
Η φράση «αυτή τη στιγμή το μόνο που προέχει είναι ο αγώνας του Σαββάτου» έχει να κάνει ξεκάθαρα με το αγωνιστικό καθώς σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν  να επηρεαστεί η ομάδα. Στόχος είναι να έρθει η τρίτη σερί νίκη που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ομάδα ψυχολογικά και αγωνιστικά, ενώ με βάση και τα υπόλοιπα αποτελέσματα ίσως την ανεβάσει και βαθμολογικά.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με τους Γαβριήλ, Τομανέ, Γουίλσον και Δώνη να είναι εκτός και την τεχνική ηγεσία να προορίζει μια 11άδα ίδια με τον αγώνα κόντρα στον Εθνικό με μοναδική διαφοροποίηση την παρουσία του Κβιλιτάια στο αρχικό σχήμα αντί του τιμωρημένου Σταύρου Γαβριήλ.