Στην ΑΕΛ μετά το αρκετό ψάξιμο που έκαναν και μετά τις πολλές αξιολογήσεις που έγιναν σε προπονητές πλέον έφτασε η ώρα να παρθεί η απόφαση ως προς το ποιος θα είναι ο νέος τεχνικός. Όπως σταθερά γράφουμε από την μέρα που απομακρύνθηκε ο Χρίστος Χαραλάμπους, ο εκλεκτός της νέας διοίκησης δεν θα έχει δουλέψει ξανά στην Κύπρο και θα έχει κάνει πρωταθλητισμό με τις ομάδες που έχει εργαστεί.
Πλέον έχει αρχίσει και η…παρέλαση των ονομάτων με κάποια από τα προφίλ των προπονητών να ταιριάζουν στα κριτήρια των ανθρώπων των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού. Για παράδειγμα αυτό του Ιταλού κόουτς Ρομπέρτο Μπορτίν ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν στην Σερίφ Μολδαβίας έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και έχοντας οδηγήσει την ομάδα του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τη φετινή περίοδο. Η βαριά ήττα από την Σλάβια Πράγας με 6-0 στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων ήταν η αιτία για να απομακρυνθεί ο 58χρόνος προπονητής.
Ένα όνομα που επίσης ταιριάζει με τα θέλω των ανθρώπων της ΑΕΛ και έχει εξεταστεί, αλλά δεν έχει γραφτεί και σας το αποκαλύπτουμε είναι του Φιλανδού Τόνι Κοσκέλα. Ο 40χρόνος τεχνικός έχει πάρει τα πάντα με την Ελσίνκι από το 2018/19 που είναι στην ομάδα. Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 2 σούπερ καπ ενώ έχει και 2 παρουσίες σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Οι δύο προαναφερθέντες είναι από τα φαβορί για να αναλάβουν την ομάδα.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις αν κάτι δεν πάει καλά με τις πιο πάνω περιπτώσεις. Όπως του Σέρβου Γκόραν Στεφάνοβιτς. Ο 57χρόνος προπονητής είναι στην Εθνική Ελπίδων της χώρας του αλλά μπορεί εύκολα να απελευθερωθεί αν χρειαστεί. Προτάθηκε και ο 45χρόνος Σάσα Ίλιτς ο οποίος πέρσι έκανε εξαιρετική πορεία με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στην Βουλγαρία χάνοντας το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες από την Λουγκοκόρετς.
Όπως αντιλαμβανόμαστε οι διεργασίες δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο και παρότι φαίνεται να υπάρχει μια καθυστέρηση στην λήψη της απόφασης αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το ΔΣ της ομάδας θέλει να πάρει την καλύτερη των αποφάσεων.

Αριστείδου Μιχαήλ