Το ελληνογερμανικό δίδυμο επικράτησε των Αυστραλών Αλεξ ντε Μινάρ και Μαξ Παρσελ Πέρσελ με 7-5, 3-6, 10-5, για να πάρουν την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Shanghai Masters.

Τσιτσιπάς και Χάασε έφτασαν στο πρώτο break της αναμέτρησης στο 12ο game του 1ου σετ, για να το κατακτήσουν με 7-5.

Οι αντίπαλοι τους ήταν καλύτεροι στο 2ο σετ και είχαν break points σχεδόν σε όλα τα service games των Τσιτσιπά και Χάασε. Αξιοποίησαν τα 2 από τα 10 συνολικά, για να κάνουν break σε 5ο (3-2) και 9ο game (6-3) και να κερδίσουν καθαρά το σετ.

Στο τρίτο και καθοριστικο σετ οι Τσιτσιπάς και Χάασε ήταν καλύτεροι στο match tie-break, όπου μπήκαν από την αρχή δυνατά και προηγήθηκαν με διπλό mini-break στο 4-1. Από τότε δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο και τελικά το tie-break ολοκληρώθηκε στο σερβίς του Στέφανου με 2 γρήγορους πόντους για το 10-5.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τον Ισπανό Μαρθέλ Γκρανογέρς και τον Αργεντινό Οράθιο Σεμπάγιος, μια πολύ έμπειρη και δυνατή ομάδα, που βρίσκεται στο Νο.7 του ταμπλό.

Αυτός είναι ο 5ος προημιτελικός σε Masters διοργάνωση στα διπλά για τον Τσιτσιπά, που είχε κάνει την καλύτερη πορεία του στο Μαϊάμι το 2019, φτάνοντας έως τον τελικό μαζί με τον Wesley Koolhof.