Νωρίς ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη (Νο6) στο Zhengzhou Open, καθώς στην πρεμιέρα της στο τουτνουά αποκλείστηκε από την Κινέζα Τσινγουέν Ζενγκ (Νο24), η οποία με 2-0 σετ (7-6, 6-2) προκρίθηκε στα προημιτελικά.
Η Ζενγκ είναι μία επικίνδυνη αντίπαλος και το απέδειξε και στην πράξη, καθώς χρειάστηκε περίπου μία ώρα στο πρώτο σετ για να κάμψει την αντίσταση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.
Οι δύο τενίστριες έλυσαν τις διαφορές τους στο tie break, με την Κινέζα να παίρνει προβάδισμα με 3-0 και τη Μαρία να μειώνει σε 3-2. Ωστόσο η Ζενγκ προηγήθηκε εκ νέου με τρία games, παίρνοντας εν τέλει το σετ με σκορ 7-2.
Στο 2ο σετ η Κινέζα έκανε break στο έκτο game, διευρύνοντας το προβάδισμά της με 4-2. Η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με την Νο24 του κόσμου να παίρνει και το σετ και μαζί το εισιτήριο για τον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Καλίνινα.
Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη μετά την ήττα από την Κόκο Γκοφ και τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του China Open έμεινε κι επίσημα εκτός 8άδας για το WTA Finals, εκτός αν υπάρξει αποχώρηση.