Προ των πυλών βρίσκεται η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα μετά τη λήξη ενός ακόμη τελεσιγράφου για απομάκρυνση των αμάχων από την βόρεια περιοχή της Γάζας και την πόλη της Γάζας.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) είχαν ανακοινώσει ότι θα επιτρέψουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτεθούν στην ευρύτερη περιοχή της οδού Σαλάχ α-Ντιν από τις 10:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

 

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη είναι 2.383 Παλαιστίνιοι νεκροί, ενώ σε 10.814 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με πηγές στο παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Βίντεο από τη Σντερότ: Άρματα μάχης με στρατιώτες παίρνουν θέσεις μάχης κοντά στη Γάζα για να εντοπίσουν πιθανή αντίσταση από στρατιώτες της Χαμάς, απλώνονται προς τη μεθόριο της Γάζας

Στο πλαίσιο αυτό εμφανίζονται εικόνες ισραηλινών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (APC) που κατευθύνονται σήμερα προς τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας στο νότιο Ισραήλ. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας προσπαθούν αυτή τη στιγμή να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα ενόψει της επικείμενης χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από την αυξανόμενη ανάπτυξη αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή, έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των συνόρων της Γάζας για μια εκστρατεία από αέρος, ξηράς και θαλάσσης, όπως δήλωσε το Ισραήλ, με στόχο την εξάρθρωση της μαχητικής ομάδας.

gaza-tanks-1
gaza-tanks-12
gaza-tanks-13
gaza-tanks-14

Στα νότια της πόλης Σντερότ και συγκεκριμένα εκεί όπου ο ισραηλινός στρατός έχει δημιουργήσει τα αναχώματά του βρέθηκε ο απεσταλμένος του protothema.gr.

Πρόκειται για ένα σημείο από το οποίο τα τανκ του ισραηλινού στρατού ρίχνουν βόλες προς τη Γάζα η οποία βρίσκεται σε απόσταση επτά χιλιομέτρων.