Με εκτεταμένο rotation που θα φτάσει έως και τις 9 αλλαγές, ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε 8/10, 21:30, τη νίκη στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ατρόμητο που θα τον ανεβάσει στη 2η θέση της βαθμολογίας.
Το φίνις του δεύτερου μεγάλου «κομματιού» της σεζόν, με το νέο (και μεγαλύτερο) break λόγω των εκλογών και των αγώνων των Εθνικών Ομάδων, βρίσκει τον Παναθηναϊκό ξανά σε θέση… μάχης για το αποψινό παιχνίδι στη Λεωφόρο κόντρα στον Ατρόμητο, προκειμένου ολοκληρώσει την τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε στο πρόγραμμα της Stoiximan Super League με το αναβληθέν ματς της πρεμιέρας.
Στο φίνις μίας τρομερά επίπονης περιόδου, με 7 πολύ ανταγωνιστικά ματς σε διάστημα 22 ημερών, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλούνται να αφήσουν πίσω τους τη δεδομένη κόπωση που υπάρχει απ’ τα σερί παιχνίδια και ταξίδια και να κάνουν το… χρέος τους σε έναν πολύ πονηρό αγώνα.
Άλλη μία έντονη αποστολή για τους «πράσινους» απέναντι σε έναν αντίπαλο που “καίγεται” για βαθμούς για να μπορέσει να φύγει απ’ την διακεκαυμένη ζώνη, προκειμένου να μειώσουν στο… τρίποντο την απόστασή τους απ’ την κορυφή, πριν απ’ την επανεκκίνηση και το clasico της 22ας Οκτωβρίου με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε απολύτως συντηρητικά το πρόγραμμα της ομάδας του στο τελευταίο διήμερο μετά τον αγώνα στη Χάιφα, για να διατηρήσει το μέγιστο δυνατό βαθμό δυνάμεων και φρεσκάδας κι ετοιμάζει ένα εκτεταμένο rotation και στον αποψινό (8/10) αγώνα με τους Περιστεριώτες, όπως έκανε σε άλλες τρεις περιπτώσεις ως τώρα στην εφετινή σεζόν.
Rotation που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει απ’ τη θέση του τερματοφύλακα (όπως έγινε και στην Τρίπολη) με τον Γιούρι Λοντίγκιν να είναι το φαβορί για να πάρει θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ αντί του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.
Ίδιο (αναγκαστικά) μόνο το κέντρο της άμυνας
Στην άμυνα οι βασικές αλλαγές θα αφορούν τα δύο άκρα με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να ξεκινάει βασικός δεξιά μετά από ένα μήνα και 5 μέρες και τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς να παίρνει φανέλα βασικού στη θέση του τραυματία Χουάνκαρ.
Από εκεί και πέρα, μεγάλο rotation στους στόπερ, λόγω των τραυματισμών των Χόρντουρ Μάγκνουσον κι Έρικ Πάλμερ-Μπράουν δεν μπορεί να γίνει κι ως εκ τούτου οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Τιν Γεντβάι θα συνθέσουν ξανά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Γουίλιαν Αράο να “ξεκουράζει” έναν εκ των δύο κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Στον άξονα της μεσαίας γραμμής επανέρχεται μετά από τρία ματς ως βασικός ο Ρουμπέν Πέρεθ, με έναν εκ των Τόνι Βιλένα η Άνταμ Τσέριν στο πλευρό του, ενώ μπροστά σε ελεύθερο ρόλο δεκαριού θα ξεκινήσει ο Φίλιπ Τζούριτσιτς.
Οι Τούκου Παλάσιος και Μπένιαμιν Βέρμπιτς θα πάρουν θέση στα “φτερά” της επίθεσης, ενώ στην κορυφή θα πάρει θέση ο Αντράζ Σπόραρ αντί του Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος θα έρθει ως έξτρα επιλογή απ’ τον πάγκο, την ώρα που θα είναι διαθέσιμος κι ο… άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Γερεμέγεφ.
Την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (8/10, 21:30) αγώνα με τον Ατρόμητο, συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Γεντβάι, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και Βέρμπιτς.