Ο Σαλάχ έκρινε τη μοίρα του ντέρμπι, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Έβερτον και βρέθηκε στην κορυφή της Premier League.

To 243o ντέρμπι του «Merseyside» είναι κόκκινο! Η παράδοση συνεχίστηκε, η Λίβερπουλ λύγισε την Εβερτον και με πρωταγωνιστή τον Μο Σαλάχ έφτασε στη νίκη με 2-0. Μπορεί οι Reds να μην εντυπωσίασαν, όμως ο Αιγύπτιος έκανε τη διαφορά, έστειλε την ομάδα του στην κορυφή της Premier League κι έκανε τον Κλοπ να πανηγυρίζει έξαλλα. Με θετικά διαστήματα στο ματς ο Τσιμίκας που άρχισε στο βασικό σχήμα.

Η απειλητική κεφαλιά του Κάλβερτ – Λιούιν στα 30 δευτερόλεπτα δεν επηρέασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν δυσκολεύθηκαν να πάρουν τον έλεγχο. Η Λίβερπουλ κυκλοφόρησε ιδανικά την μπάλα και προσπάθησε να γίνει απειλητική. Ωστόσο, η Εβερτον είχε τον τρόπο να κρατά την εστία της μακριά από κινδύνους. Ο Μικολένκο ήταν εντυπωσιακός πάνω στον Σαλάχ, ο Ταρκόφσκι είχε τον έλεγχο, ανώ ο Ονάνα με εξαιρετικές τοποθετήσεις κρατούσε το μηδέν. Ο Γιανγκ πριν γίνει… μοιραίος είχε μια σούπερ επέμβαση πάβω στον Ντίας, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής για να σκοράρει. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο σουτ του Σαλάχ έγινε στο 27ο λεπτό, με την μπάλα να περνά άουτ.

Ωστόσο, στο 37′ είχαμε την 23η κόκκινη κάρτα σε ντέρμπι του «Merseyside», όταν ο Γιανγκ ανέτρεψε τον Ντίας έξω από την περιοχή. Η Λίβερπουλ πίεσε, ο Τσιμίκας έγινε πιο επικίνδυνος στα τελευταία λεπτά, είχε δυο καλές σέντρες, όμως η Εβερτον κατάφερε να κρατήσει το μηδέν μέχρι τη λήξη του α’ μέρους.

Στην επανάληψη, ο Ντάιτς πέρασε Κιν και Πάτερσον στο ματς, με την Εβερτον να παίζει με πέντε στην άμυνα (5-3-1). Στο πρώτο τέταρτο η Λίβερπουλ πίεσε ασφυκτικά, έκλεισε την αντίπαλό της στην περιοχή της, χωρίς όμως να έχει τη μεγάλη φάση. Ο Κλοπ αποφάσισε στο 61’ να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, άφησε την ομάδα χωρίς αριστερό μπακ, με τον Σζομποσζλάι να μεταφέρεται στην αριστερή πτέρυγα (ο Τσιμίκας έδωσε τη θέση του στον Νούνιες) και τον Έλιοτ να πηγαίνει στα δεξιά.

Ο Σαλάχ έδωσε τη λύση και τα γκολ!

Ακολούθησε η φάση για την οποία η Εβερτον διαμαρτυρήθηκε έντονα, όταν ο Κονατέ έπαιξε με τη φωτιά και… γλίτωσε την αποβολή. Ο Κλοπ… κατάλαβε πως δεν πρέπει να ρισκάρει και το πέρασε εκτός ματς. H Λίβερπουλ πίεσε έντονα και η λύτρωση ήρθε από το… χέρι του Κιν. Στο 75’ ο αμυντικός των «Ζαχαρωτών» δε μάζεψε ποτέ το χέρι του στη σέντρα του Ντίας, ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Πίκφορντ, πετυχαίνοντας το 1-0. Η Λίβερπουλ βρήκε το γκολ που έψαχνε, όμως έδειξε διάθεση να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ.

Η σουτάρα του Ελιοτ στο 90′, αλλά και η φοβερή προσπάθεια του Ζότα δε βρήκαν όμως στόχο. Ωστόσο, στο 90+7′ ο Νούνιες με τρομερή κούρσα και ιδανική πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Σαλάχ να διαμορφώσει το 2-0 και να φτάσει τα επτά γκολ απέναντι στην Εβερτον.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ (67′ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (62′ Νούνιες), Σόμποσλαϊ, Μακάλιστερ, Γκράφενμπερχ (62′ Έλιοτ), Σαλάχ, Ζότα, Ντίας (81′ Γκόμες)

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Γιανγκ, Ταρκόφσκι, Μπράνθγουεϊτ, Μικολένκο (81′ Τσερμίτι), Χάρισον (46′ Κιν), Ονάνα (80′ Ντανζούμα), Γκάρνερ, ΜακΝίλ (46′ Πάτερσον), Ντουκουρέ, Κάλβερτ-Λιούιν (61′ Μπέτο)