Η Φιορεντίνα είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Καμπιονάτο και το έδειξε το βράδυ της Κυριακής (08/10) με άκρως πειστικό τρόπο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, με την ομάδα του Βιτσέντσο Ιταλιάνο να επικρατεί με 3-1 της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Νάπολι και να την αφήνει τρεις βαθμούς πίσω της, πιάνοντας παράλληλα την Γιουβέντους στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Αυτή ήταν μάλιστα η τέταρτη νίκη της Φιορεντίνα στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά (πλέον η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του είναι πολύ έντονη) γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (προερχόταν από το 2-3 απέναντι στην Ρεάλ) και την δεύτερη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα (έπειτα από το 1-2 από την Λάτσιο την 3η αγωνιστική).
Το σκορ άνοιξε ο Μπρέκαλο στο 7′ για να ισοφαρίσει με πέναλτι ο Όσιμεν στο 45+4′. Το 2-1 για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 63′ από τον Μποναβεντούρα ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Γκονσάλες στο 90+3΄. 

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Έστιγκαρντ, Νάταν, Ολιβέρα, Ανγκισά (32′ Ρασπαντόρι), Λομπότκα (77′ Γκαετάνο), Ζιελίνσκι (76′ Λίντστρεμ), Πολιτάνο (57′ Καγιούστε), Όσιμεν (77′ Σιμόνε), Κβαρατσχέλια

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Καγιόντε (83′ Ρανιέρι), Κουάρτα, Μιλένκοβιτς, Παρίζι, Άρτουρ, Ντάνκαν (83′ Μαντράγκορα), Ικόνε (89′ Κομούτσο), Μποναβεντούρα, Μπρέκαλο (73′ Γκονσάλες), Ενζολά