Η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, όπως επιβεβαίωσε η FIFA το απόγευμα της Τρίτης.
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληγε στις 31 Οκτωβρίου κι από τη στιγμή που η Αυστραλία απέσυρε το ενδιαφέρον της, ο σαουδαραβικός φάκελος αποτελεί τη μοναδική λύση για το τουρνουά.
Οι Άραβες προσπάθησαν να διεκδικήσουν τη διοργάνωση και του 2030, κάνοντας συζητήσεις για κοινή υποψηφιότητα με Ελλάδα και Αίγυπτο, όμως η διοργάνωση δεν μπορούσε να βρεθεί ξανά στην Ασία, τόσο σύντομα με εκείνη του 2022 που διεξήχθη στο Κατάρ.
Ως εκ τούτου, κατέθεσαν φάκελο μόνοι τους και “τρέχουν” με αντίπαλο τον εαυτό τους για να κερδίσουν αυτήν τη μέγιστη τιμή, σε μία εποχή που τα χρήματά τους έχουν κατακλύσει το διασυλλογικό ποδόσφαιρο.
Την ίδια ημερομηνία έληγε τυπικά και η προθεσμία για τους φακέλους που αφορούν το Μουντιάλ του 2030, για το οποίο έχει γίνει ήδη γνωστή η τύχη του.
Η μεθεπόμενη διοργάνωση θα διεξαχθεί από κοινού σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο, ωστόσο λόγω του επετειακού χαρακτήρα, Ουρουγουάη, Αργεντινή και Παραγουάη θα φιλοξενήσουν ένα παιχνίδι των εθνικών ομάδων τους.
Η FIFA ανακοίνωσε το τέλος της πρώτης φάσης της διαδικασίας ανάληψης των δύο διοργανώσεων που αποτελεί η υποβολή υποψηφιοτήτων. Θα ακολουθήσει η εξέταση των φακέλων από τη διοίκηση της FIFA και η απόφαση του Κογκρέσου της ομοσπονδίας για ανάθεση αναμένεται στο τελευταίο τέταρτο του 2024.