Η επιλογή του Αλεξέι Σπιλέφσκι να χρησιμοποιήσει στον αγώνα με την Ανόρθωση την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που επέλεξε και με τη Ρέιντζερς, είναι αλήθεια ότι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ο ίδιος έδωσε την εξήγηση γι’ αυτήν την επιλογή του κι ασφαλώς μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος.
Για μία ομάδα η οποία πορεύεται με δύο καρπούζια στη μασχάλη (πρωτάθλημα-Ευρώπη), συχνά ανοίγει η συζήτηση περί φρεσκάδας. Ρίχνοντας μια ματιά στην περίπτωση του Άρη και σε όσους αγωνίστηκαν με την «κυρία» και τους Σκωτσέζους, διαπιστώνει κανείς πως τα περί κούρασης πάνε περίπατο, από τη στιγμή που πρόκειται για μία ενδεκάδα που έχει μέσο όρο ηλικίας τα 26,8 χρόνια.
Ο… γηραιότερος ήταν ο Βανά Άλβες, ο οποίος διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του κι απ’ εκεί και πέρα, ο Άρης είχε μόλις άλλους δύο ποδοσφαιριστές στα 30+: τον Γκομίς και τον Γιαγκό στα 31 τους.
Δείτε αναλυτικά την ηλικία του καθενός που αγωνίστηκε κόντρα σε Ρέιντζερς και Ανόρθωση:
Βανά Άλβες: 32
Γιαγκό: 31
Μουσούντα: 23
Μποάκι: 24
Ουρόσεβιτς: 29
Στρούσκι: 22
Σόκε: 28
Μαγιαμπέλα: 27
Μπένγκτσον: 25
Μπαμπίκα: 23
Γκομίς: 31
Με ένα τέτοιο μέσο όρο ηλικίας λοιπόν, πόσο πραγματικά αποτελεί «πρόβλημα» το να αγωνιστεί σε δύο σερί ματς, πριν από μία διακοπή; Το ερώτημα είναι ασφαλώς ρητορικό.

Ανδρέας Βεντούρης