Ο Γιώργος Παπαγιάννης πήρε μία μεγάλη απόφαση το καλοκαίρι υπογράφοντας στην Φενέρμπαχτσε έπειτα από 5 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Μιλώντας στο επίσημο σάιτ της EuroLeague αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση, πριν θέσει τον πήχη για την Φενέρ.

“Ήταν δύσκολο να φύγω από τον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρουν ότι έχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου” δήλωσε αρχικά ο διεθνής σέντερ, για να προσθέσει: “Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να αποδώσω έξω από την ζώνη άνεσής μου. Το σπίτι σου είναι πάντα σπίτι, είναι πιο εύκολο για εσένα. Τώρα είμαι εδώ και όλοι είναι σπουδαίοι μαζί μου, η ομάδα με βοήθησε και είναι μία πρόκληση για εμένα”.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Ιτούδης, αναφέροντας: “Ο Παπαγιάννης ήταν ειλικρινής και αποφασιστικός να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει επίπεδο. Είναι ένας ψηλός που μπορεί να προστατέψει το καλάθι, να πάρει ριμπάουντ και να σκοράρει από την περιφέρεια, αλλά και κοντά στο καλάθι. Έχει κίνητρο, είναι σε καλή ηλικία, θέλει να μάθει και ελπίζω να είναι επιτυχημένος”.

Κλείνοντας, ο Παπαγιάννης δήλωσε: “Ο απόλυτος στόχος της Φενέρ είναι το Final Four. Η ομάδα, η διοίκηση και οι φίλαθλοι θέλουν να προκριθούμε. Ειδικά εγώ. Παίζω φέτος για 8η σεζόν στην EuroLeague, προφανώς θέλω να πάω στο Final Four.

Δεν θα είναι εύκολο, η EuroLeague γίνεται όλο και πιο δύσκολη, αλλά η χημεία και η φιλοδοξία είναι εκεί. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά για το επόμενο παιχνίδι. Να έχουμε νοοτροπία νικητή”