Σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας προχώρησε η Λεβάντε, με την ισπανική ομάδα να φοράει ειδική φανέλα στο τελευταίο της ματς στη La Liga 2 με στόχο να στηρίξει της γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού.

Η 19η Οκτωβρίου κάθε χρόνου είναι -σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- η Διεθνής Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την προώθηση της πρόσβασης των γυναικών σε έγκαιρους και αποτελεσματικούς ελέγχους, διαγνώσεις και θεραπείες.

Η Λεβάντε, προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τις γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο του μαστού, φόρεσε ειδική φανέλα στο ματς για τη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία της Ισπανίας κόντρα στη Ρασίνγκ Ντε Φερόλ.

Στην μπλούζα ήταν τυπωμένα δύο σχήματα, το ένα παρέπεμπε στο σχήμα του μαστού και το άλλο στην τομή που κάνουν οι γυναίκες για να αφαιρέσουν τον κακοήθη όγκο.

Στην καμπάνια συμμετείχαν εκπρόσωποι ογκολογικών, κοινωνικών και ιατρικών φορέων, ενώ η Limited Edition έκδοση της φανέλας εξαντλήθηκε, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.