Σπουδαία ανατροπή και ιστορική νίκη για την Λανς! Η γαλλική ομάδα βρέθηκε να χάνει από την Άρσεναλ, ωστόσο δεν τα παράτησε, έκανε την ολική ανατροπή και πήρε τους τρεις βαθμούς με 2-1, βάζοντας έτσι φωτιά στον όμιλο. Πλέον, το σύνολο του Φρανκ Χάισε είναι στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς!
Η Λανς μπήκε καλά στο παιχνίδι και στο 4ο λεπτό το σουτ του Ντάνσο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ραγιά και στην πρώτη της φάση στην αναμέτρηση η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ. Ο Τόμασον έχασε την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο, με τον Σάκα να δίνει στον Ζεσούς και τον Βραζιλιάνο φορ με διαγώνιο σουτ να γράφει το 0-1.
Στο 20’ ο Σαμπά σταμάτησε το σουτ του Χάβερτς και στο 25ο λεπτό οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Τόμασον από πλάγια θέση. Στο 64ο λεπτό η προσπάθεια του Σαμέντ πέρασε μόλις άουτ και στο 68’ οι «Κανονιέρηδες» έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Τομιγιάσου.
Τελικά στο 70ο λεπτό η Λανς κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Φρανκόφσκι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και βρήκε τον Γουαχί, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ραγιά για το 1-2. Στο 86’ ο Σαμπά είπε όχι στον Σμιθ-Ρόου και τρία λεπτά αργότερα η Άρσεναλ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ενκέτια για να ισοφαρίσει.

ΛΑΝΣ: Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Μεντί(73’ Ντιούφ), Σαμέντ, Μασάδο(81’ Αγκιλάρ), Σοτοκά, Τόμασον(73’ Φουλγκινί), Γουαχί(73’ Σαϊντ)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ραγιά, Ζιντσένκο(70’ Γουάιτ), Τομιγιάσου, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Χάβερτς(71’ Σμίθ-Ρόου), Ράις, Έντεγκααρντ(79’ Ενκέτια), Τροσάρ(71’ Νέλσον), Σακά(34’ Φάμπιο Βιέιρα), Ζεσούς

Βαθμός στο τέλος η Αϊντχόφεν με μοιραίο τον Ράμος
Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο “Φίλιπς Στάντιον”, η Αϊντχόφεν απάντησε δύο φορές στα γκολ της Σεβίλλης, με τον Σέρχιο Ράμος μοιραίο για τους Ισπανούς, αποσπώντας ισοπαλία 2-2 στο τέλος.
Νεμάνια Γκούντελ και Γιουσέφ εν Νεσιρί έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά το πέναλτι που έκανε ο Ράμος στο 86′ έδωσε την ευκαιρία στον Λουκ ντε Γιονγκ να ισοφαρίσει σε 1-1 και στο 90+5′ το φάουλ του Ισπανού στόπερ οδήγησε στο 2-2 του Τζόρνταν Τέζε.
Οι Ανδαλουσιάνοι παρατάχθηκαν με την τρίτη πιο γηρασμένη ενδεκάδα στην ιστορία του θεσμού (31 ετών και 263 ημερών μέσος όρος), όμως μπήκαν ορεξάτοι στον αγώνα και κυνήγησαν νωρίς το γκολ.
Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι Ολλανδοί αύξαναν την ένταση και την πίεση και οι αντίπαλοί τους δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Παρ’ όλα αυτά, η μεγάλη στιγμή έλειψε από το 1ο μέρος, όμως το κοινό στο “Φίλιπς Στάντιον” αποζημιώθηκε στο 2ο.
Η Σεβίλλη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Αντριά Πεντρόσα στο 53′, όμως ο σκόρερ έκλεψε με το χέρι πριν σκοράρει κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με δύο μεγάλες ευκαιρίες κι ένα σουτ του Νόα Λανχ που κόντραρε και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Έριαν Νίλαντ.
Κάπου εκεί άρχισε ο χορός των γκολ. Ο Γκούντελ από παραλίγο μοιραίος στο δοκάρι της Αϊντχόφεν έγινε σκόρερ για τη Σεβίλλη. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά δεν έβρισκαν το γκολ μέχρι ο Ράμος να κάνει πέναλτι στον Μαλίκ Τίλμαν και να εκτελέσει εύστοχα ο Ντε Γιονγκ για το 1-1 στο 86′.
Στην επόμενη επίθεση, ο Γιουσέφ εν Νεσιρί εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Χουάνλου και από κοντά έδωσε ξανά προβάδισμα στη Σεβίλλη. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις, ο Ράμος υπέπεσε σε φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Τέζε για το 2-2.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο, Μποσκάλι, Ντεστ, Σκάουτεν, Φέιρμεν(70’ Σαϊμπαρί), Τίλμαν, Μπακαγιόκο(70’ Λοθάνο), Λανγκ, Ντε Γιονγκ.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Νίλαντ, Πεδρόσα(73’ Ακούνια), Ράμος, Γκουντέλι, Νάβας(73’ Σάντσεθ), Ράκιτιτς, Σούσο(66’ Σο), Φερνάντο(66’ Σο), Λουκεμπάκιο, Οκάμπος(87’ Μπαντέ), Εν Νεσιρί

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο
Λανς – Άρσεναλ 2-1 (25′ Τομασόν, 69′ Γουαΐ / 14′ Ζεζούς)
Αϊντχόφεν – Σεβίλλη 2-2 (86′ πέν. Ντε Γιονγκ, 90+5′ Τέζε / 68′ Γκούντελ, 88′ Εν Νεσιρί)