Ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του σημερινού (4/10, 22:00) αγώνα με τη Λειψία στη Γερμανία, ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε θέση στο θέμα που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της αγγλικής ποδοσφαιρικής επικαιρότητας , εκφράζοντας την άποψη ότι οι αξιωματούχοι διαιτητές πρέπει να αφήσουν τον βασικότερο ρόλο στους πρωταγωνιστές των αγώνων, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές.

“Οι διαιτητές και οι υπεύθυνοι VAR είναι ηγετικοί ρόλοι. Πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και μερικές φορές υπάρχουν παιχνίδια στα οποία αν είναι πιο ταπεινοί και κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, θα τα καταφέρουν καλύτερα. Θα το κάνουν καλύτερα”, σημείωσε συγκεκριμένα.

Τέλος, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι δεν παρέλειψε να τονίσει ότι συμπάσχει με τη Λίβερπουλ για την άδικη απόφαση στο ματς με την Τότεναμ, προσθέτοντας παράλληλα ότι το VAR “άλλαξε τη δουλειά των διαιτητών, επειδή τώρα δεν παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις, οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από το VAR. Αλλά τότε, αν το VAR κάνει ένα λάθος, έχεις πρόβλημα”.