Το είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά το παιχνίδι με την Νορβηγία ότι οι αντοχές της Εθνικής μας είναι 45-50 λεπτά και ότι μετά το γκολ που δεχόμαστε καταρρέουμε, δεν βρήκε τρόπο να λύσει αυτό το θέμα, ούτε οι παίκτες έκαναν υπέρβαση και βρεθήκαμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές.
Η Εθνική μας ηττήθηκε 4-0 από την Γεωργία στην Τιφλίδα και βρίσκεται προς του φάσματος να κλείσει χωρίς βαθμό τον προκριματικό όμιλο του EURO 2024, κάτι που θα συνιστά την απόλυτη αποτυχία (απομένει το παιχνίδι με την Ισπανία).
Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ήρθε ένα δεύτερο μέρος… εφιάλτης.
Τα γκολ για τους Γεωργιανούς πέτυχαν οι Κετεϊσβίλι στο 46ο λεπτό, ο Κβαρατσχέλια στο 58ο, ο Σεγκέλια στο 82ο και ο Μικαουτάτζε στο 90+5’ με πέναλτι.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Μαμουκασβίλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοκορασβίλι, Κβαρατσχέλια (84′ Μεκβαμπισβίλι), Ζιβζιβάντζε (59′ Μικαουτάτζε), Κετεϊσβίλι (84′ Κβεκβεσβίλι) , Λοκοσβίλι, Αζάροφ (70′ Νταβιτασβίλι), Τσακβετάτζε (70′ Σεγκέλια).
Στον πάγκο: Λόρια, Γκουγκεσασβίλι, Καλαντάτζε, Νταβιτασβίλι, Λομπιανίτζε, Γκελασβίλι, Κβεκβεσβίλι, Αλτουνασβίλι, Σεγκέλια, Μεκβαμπισβίλι, Μικαουτάτζε, Βολκόβ

ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Καρώ, Ν. Ιωάννου (87′ Κορέια), Γκόγκιτς, Κούσουλος, Χριστοφή (70′ Κακουλλής), Χ. Κυριάκου (61′ Χαραλάμπους), Ντ. Σπόλιαριτς, Ανδρέου (46′ Αντωνίου), Κυπριανού, Κάστανος (70′ Λοίζου).
Στον πάγκο: Δημητρίου, Μιχαήλ, Αντωνιάδης, Χαραλάμπους, Κορέια, Λοίζου, Κακουλλής, Πηλέας, Αντωνίου, Ηλία, Κορρέα, Γαβριήλ.

ΓΚΟΛ: 46′ Κετεϊσβίλι, 58′ Κβαρατσχέλια, 82′ Σεγκέλια, 90+5′ Μικαουτάτζε (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσακβετάτζε/Χριστοφή, Καρώ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15.891

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
6′
Απειλεί η Εθνική μας. Ο Χάμπος Κυριάκου εκτέλεσε δυνατά το φάουλ αλλά ο Μαμαρντασβίλι έπεσε και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
10′ Ευκαιρία για τους Γεωργιανούς. Ο Ζιβζιβάντζε σούταρε από πλάγια μέσα στην περιοχή αλλά ο Μολ απέκρουσε σε κόρνερ.
12′ Το σουτ του Αζάροφ έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
24′ Σουτ του Τσακβετάτζε, η μπάλα έφυγε πολύ μακριά από την εστία του Μολ.
26′ Καλό μακρινό σουτ του Χριστοφή, απέκρουσε δύσκολα ο Μαμαρντασβίλι.
28′ Κεφαλιά του Καρώ ψηλοκρεμαστή, μάζεψε εύκολα ο Μαμαρντασβίλι.
38′ Τεράστια ευκαιρία για την Κύπρο. Ο Κάστανος βρήκε τον Χριστοφή που κινήθηκε έξυπνα, μόνος από κοντά, πλάγια δεξιά έκανε το σουτ αλλά ο Μαμανταρσβίλι απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.
45+1′ Σουτ του Χάμπου Κυριάκου εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η Γεωργία. Το σουτ του Κβαρατσχέλια κόντραρε σε σώματα αμυντικών, η μπάλα έφτασε στον Κετεϊσβίλι που με ένα σουτ στη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

58′ ΓΚΟΛ. 2-0. Πετυχαίνει και δεύτερο γκολ η Γεωργία. Ο Τσακβετάτζε έδωσε ασίστ στον Κβαρατσχέλια ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


80′
Σουτ του Κακουλλή έξω.
82′ ΓΚΟΛ. 3-0. Ο Σεγκέλια πετυχαίνει και τρίτο γκολ για την Γεωργία με ωραίο σουτ του Σεγκέλια.
88′
Ωραία κίνηση από τον Κακουλλή, άδειασε τον Κάσια, έκανε το σουτ από πλάγια αλλά και πάλι ο Μαμαρντασβίλι ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ.
90+4′ Κερδίζει πέναλτι η Γεωργία για χέρι του Γκόγκιτς.
90+5′ ΓΚΟΛ. 4-0. Ο Μικαουτάτζε από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

 

 

 

——————————————————————————-