O Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague Basketball, Παούλιους Μοτιεγιούνας, σχολίασε τη μετακίνηση της Μακάμπι στο Βελιγράδι, την εμπλοκή των Σέρβων στη «μετακόμιση» και τα συμπεράσματα από τη συνάντηση των μετόχων.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα παίζει στο Βελιγράδι τους εντός έδρας αγώνες της, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, όπως αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που υπήρξε στη EuroLeague.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Παούλιους Μοτιεγιούνας μίλησε στο τουρκικό S Sport, σχολιάζοντας αρχικώς το αποτέλεσμα της συνάντησης: «Το σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως όλα τα κλαμπ συμφώνησαν πως η διοργάνωση πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό είναι προφανώς κάτι που επιθυμεί η λίγκα και το management. Στο τέλος της ημέρας, βρήκαμε τη λύση και η Μακάμπι θα συνεχίσει στη EuroLeague. Επομένως, το meeting ήταν πετυχημένο».

Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα ήταν δύσκολο όμως η διαδικασία λήψης της απόφασης ήταν εύκολη. Κάθε χώρα βιώνει μια διαφορετική πραγματικότητα, αντιμετωπίζει καταστάσεις υπό διαφορετικές συνθήκες όμως στο τέλος, όλοι είμαστε ενωμένοι. Η Μακάμπι ήλθε με την πρόταση να δώσει τους αγώνες της σε ουδέτερο έδαφος στη Σερβία, όλοι το αποδέχτηκαν. Τώρα η λίγκα θα δουλέψει σε ζητήματα όπως οι μετακινήσεις, η διαμονή, η ασφάλεια…. Όλα πρέπει να πάνε σύμφωνα με το πλάνο. Το θετικό είναι ότι το παιχνίδι συνεχίζεται. Η Μακάμπι συνεχίζει».

Ο Παούλιους Μοτιεγιούνας αναφέρθηκε στην εμπλοκή της Παρτιζάν στη διαδικασία: «Ξέρω ότι ενεπλάκη ο Δήμος του Βελιγραδίου. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η επιστολή της Παρτιζάν. Βοήθησε να ανοίξουν πόρτες. Υπήρχαν και άλλες προτάσεις. Υπήρχαν χώρες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν αλλά η Μακάμπι θεωρεί το Βελιγράδι ως την ιδανική επιλογή. Είμαι ευγνώμων στις σερβικές ομάδες και τον Δήμο του Βελιγραδίου για την προσωρινή φιλοξενία της Μακάμπι. Είναι δύσκολο να πω αν θα μείνει εκεί σε όλη τη σεζόν αλλά σίγουρα στα προσεχή παιχνίδια, η Μακάμπι θα έχει ένα σπίτι να παίξει. Το επόμενο διάστημα θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση. Υπάρχει αβεβαιότητα».