Η υπόθεση της κατηγορίας του Ντουάιτ Χάουαρντ για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση σε άνδρα που εμφανίστηκε τον Ιούλιο έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο άλλοτε All Star σέντερ βρέθηκε στο επίκεντρο, με τον κόσμο να προτιμάει να εστιάσει στο αν είναι ομοφυλόφιλος αντί για τις κατηγορίες.
Με τις κατηγορίες να συνεχίσουν να υφίστανται, τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν μέρος της δικογραφίας, στην οποία ο Χάουαρντ φαίνεται να παραδέχεται ότι υπήρξε συνεύρεση με τον άντρα που τον κατηγορεί, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή ήταν συναινετική. Το επόμενο βήμα για τον Χάουαρντ ήταν να βρεθεί σε ραδιοφωνική εκπομπή, με τον ραδιοφωνικό παραγωγό να του λέει «φίλε έχεις γίνει viral για πολλούς λόγους. Πρέπει να σε ρωτήσω κάτι που απασχολεί τον κόσμο. Προσωπικά δεν με νοιάζει, αλλά λένε ότι είναι ασφαλείς εποχές: Είσαι ομοφυλόφιλος αδελφέ;»
Ο Χάουαρντ φάνηκε ότι περίμενε την ερώτηση και απάντησε άμεσα: «Για αυτό θέλεις να μιλήσουμε; Έχω γίνει viral για πολλούς λόγους. Το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή είναι δική μου υπόθεση και δεν αφορά κανέναν. Γιατί με ρωτάς λοιπόν; Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι συμβαίνει σπίτι μου, είσαι όλοι περίεργοι».