Μπορεί να κατέκτησε την όγδοη Χρυσή Μπάλα της καριέρας, ωστόσο ο Λιονέλ Μέσι ακόμα δεν έχει πείσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, πως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ιστορίας.
Στους ρυθμούς του Λιονέλ Μέσι κινείται για ακόμη μια φορά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, λίγες ώρες μετά την… αναμενόμενη απονομή της όγδοης Χρυσής του Μπάλας. Για πολλούς αυτή η διάκριση, στο πλαίσιο φυσικά της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα του… GOAT status του.
Όχι όμως και για τον Ντιντιέ Ντεσάν, τον προπονητή της Γαλλίας που είδε την Αργεντινή να τη «σκοτώνει» στα πέναλτι και να κερδίζει το Μουντιάλ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Μπλε σε δηλώσεις του μετά την απονομή του βραβείου εμφανίστηκε… διστακτικός όσον αφορά το αν ο Μέσι είναι πράγματι ο καλύτερος της ιστορίας, βάζοντας στην ίδια κουβέντα τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Κιλιάν Μπαπέ.
«Στην Αργεντινή όλοι λένε πως ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στα χρονικά. Εντάξει, είναι ένας από τους καλύτερους, αλλά είναι δύσκολο να πεις πως είναι καλύτερος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος είναι πιο νέος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντεσάν.