Οι δικηγόροι του προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα, τοποθετούνται αναφορικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, για την υιοθέτηση του πορίσματος των ερευνώντων λειτουργών αλλά και την παράδοση του στον Γενικό Εισαγγελέα:
«Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού δεν μας προκαλεί εντύπωση αφού είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με όλες τις τοποθετήσεις και δηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες από την Επιτροπή – κατά παράβαση του Άρθρου 8 της σχετικής Νομοθεσίας – και κατ’ επέκταση είναι μια προαποφασισμένη απόφαση.
Από δικής μας πλευράς θα συνεχίσουμε να μην μπαίνουμε εις την ουσία του θέματος και θα αναμένουμε τη συνέχεια με βάση τη διαδικασία που προνοεί η Νομοθεσία. Δεν μπορούμε όμως να μην επαναλάβουμε ότι έχουν ήδη παραβιασθεί, με βάση τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, συνταγματικά και νομικά δικαιώματα του πελάτου μας. Ο τελευταίος μέσω μας για ακόμη μια φορά δηλώνει ότι ουδέν μεμπτό έπραξε.
Τέλος διαπιστώνουμε ότι αυτή η υπόθεση έχει δώσει την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να επιβεβαιωθεί από τις διάφορες δηλώσεις και τοποθετήσεις που γίνονται, ότι εις την Κύπρο το τεκμήριο της αθωότητας έχει παύσει να υφίσταται και ότι ο καθένας για δικούς του λόγους (προσωπικούς, πολιτικούς κτλ.) εκμεταλλεύεται τα δεδομένα παραγνωρίζοντας ότι ουδείς είναι ένοχος αν δεν αποδειχθεί η ενοχή του από το αρμόδιο Δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης
Μάριος Ορφανίδης
Δικηγόροι
Λευκωσία 04/10/2023»