Το διοικητικό επανήλθε σε πρώτο πλάνο στην Ανόρθωση αν κι επί της ουσίας, πίσω από τα όσα συμβαίνουν ή λέγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, «κρύβεται» το οικονομικό. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η όλη ουσία και μετά έπεται το θέμα των μετοχών κι ούτω καθεξής.
Το οικονομικό πρόβλημα είναι αυτό που ταλανίζει τη διοίκηση της εταιρείας και προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι στιγμής, το θέμα μεταβίβασης των μετοχών έχει μείνει στο…μνημόνιο συναντίληψης.
Το γιατί δεν έχουν πέσει οι υπογραφές για τη μεταβίβαση, είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσουν με ειλικρίνεια οι αρμόδιοι, δηλαδή οι Ανδρέας Σάντης και Χρήστος Πουλλαΐδης. Μέχρις στιγμής άπαντες αποφεύγουν να τοποθετηθούν επί της ουσίας, όσες φορές κι αν ερωτήθηκαν (κυρίως ο πρόεδρος της εταιρείας) επί του θέματος.
Το σωματείο έκανε λόγο για μη τήρηση δεσμεύσεων, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της φημολογίας ότι η στασιμότητα οφείλεται στην πλευρά του προέδρου της εταιρείας. Ο οποίος βεβαίως, μόνο τυχαία δεν προέβη στις συγκεκριμένες αναφορές στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ, έχοντας ως δικό του ατού την πολύ καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Όπως μόνο τυχαίες δεν είναι οι συνεχείς αναφορές απ’ την πλευρά του για ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και για τα παλιά τα χρέη, αφήνοντας ξεκάθαρα αιχμές προς την πλευρά του κ.Πουλλαΐδη.
Πάντως, είναι ομολογουμένως παράδοξο να παραθέτει ο τελευταίος αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στις 29 Ιουνίου και να τον καλεί η διοίκηση της εταιρείας (της οποίας παρεμπιπτόντως παραμένει επί της ουσίας μεγαλομέτοχος!) να παρευρεθεί σε γενική συνέλευση, εάν κι εφόσον το σωματείο αποφασίσει να προχωρήσει στη σύγκλησή της!
Είναι λοιπόν εμφανές πως όλα γίνονται ακριβώς διότι τα πράγματα έχουν ζορίσει στο οικονομικό, κάτι που διαφαίνεται από μία ακόμη κίνηση: από την εκπόνηση πλάνου ώστε να συνδράμει ο κόσμος, το οποίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή.
Καμία διοίκηση δεν ζητάει οικονομική ενίσχυση απ’ τον κόσμο, εάν δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.

Ανδρέας Βεντούρης