Η Ετήσια Τελετή Βραβεύσεων της ΚΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, πλησιάζει έτσι λοιπόν θα εκφέρω και εγώ την άποψη μου και συνάμα τους προβληματισμούς μου.
Ας πάρουμε τα πράγμα όμως από την αρχή…  Βράβευση Β2 Ανδρών ο Ζαχαρίας Χαννούν. Ο Ζαχαρίας για όσους θυμούνται αποτέλεσε μέλος τόσο της Ομόνοιας όσο και της ΑΕΛ στην πρώτη κατηγορία με αρκετές κατά διαστήματα συμμετοχές. Τι συνεπάγεται αυτό…ότι φυσικά και θα ξεχώριζε στην Β2…
Βράβευση Β1 Ανδρών ο Βίκτωρ Ιερωνυμίδης. Ο Βίκτωρας με χρόνια καριέρας στο ΑΠΟΕΛ άρχισε την περσινή χρονιά στον Αχιλλέα. Για προσωπικούς λόγους αποχώρισε και τελικά πήγε στην ΠΑΕΕΚ κατακτώντας και το πρωτάθλημα. Εννοείτε ότι ο Βίκτωρ είναι παίκτης πρώτης κατηγορίας…άρα η βράβευση του μόνο έκπληξη δεν είναι!
Εν κατακλείδι συγχαρητήρια και στα δύο παιδιά για την τιμητική διάκριση που έλαβαν…Πάλεψαν, ξεχώρισαν και δικαιώθηκαν.
Κάπου εδώ όμως έρχεται και το καθιερωμένο αλλά… Δύο καλαθοσφαιριστές με εμπειρία στην Α κατηγορία (ιδιαίτερα ο Βίκτωρ) «αναγκάστηκαν» να αγωνιστούν σε μικρότερες κατηγορίας γιατί απλά δεν είχαν τις ευκαιρίες που ήθελαν και ίσως να άξιζαν στους «μεγάλους»
Να το πάρω όμως και ένα βήμα παρακάτω… Τα αδέλφια Τίγκα. Δύο αδέλφια φαινόμενο για τα Κυπριακά δεδομένα. Ο μεγάλος.. ο Φίλιππος εδώ και τουλάχιστο τρία χρόνια είναι με διαφορά ο καλύτερος νέος καλαθοσφαιριστής και σίγουρα μέσα στους καλύτερους 3 Κύπριους καλαθοσφαιριστές. Με λίγα χρόνια διαφορά έρχεται ο αδελφός του…Στέφανος ο οποίος αν και ανήλικος, έκανε φοβερή σεζόν με την ΑΕΛ και από την νέα σεζόν θα βρίσκεται στο πλευρό του αδελφού του στον Στρόβολο.
Που θέλω να καταλήξω… Στα δικά μου μάτια ο Φίλιππος δεν είναι νέος.. ηλικιακά ναι είναι μικρός…αλλά έδειξε πολλές φορές ότι στόχος του είναι να βγάλει από πάνω του την «ταμπέλα» νέος και να πάρει τα σκήπτρα από τον Παντελή τον Στυλιανού τον Σιζόπουλο  και όλους αυτούς τους γερόλυκους που ξεχωρίζουν όσο και αν τα χρόνια περνάνε. Όσο αφορά τον Στέφανο θα πρέπει να υπερβάλει εαυτό στον Κεραυνό και να στοχεύσει να είναι αυτός την νέα σεζόν με τον τίτλο του «καλύτερου νέου».
Έπειτα από μερικές σκόρπιες σκέψεις η κατάληξη μου είναι αυτή… Παρόν υπάρχει… Μέλλον (η καλύτερα, άμεσο μέλλον);

Γρηγόρης Γρηγοράς