Ο Τιμούρ Κετσπάγια στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους απάντησε για όλα. Μίλησε για το «αυτοί είμαστε», πήρε την ευθύνη ενώ ζήτησε ευκαιρία μέσω του Nations League.
Αναλυτικά:
Για το «αυτοί είμαστε»: «Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τέτοιες ομάδες, στον όμιλό μας είναι ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση. Όταν έχεις ομάδα σαν τη Νορβηγία να μένει έξω, καταλαβαίνετε τη δυσκολία. Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Ανέλαβα την Εθνική στο Nations League τερματίσαμε τελευταίοι. Είχα καλή πρόταση αλλά δεν ήθελα να αφήσω την Εθνική. Δεν θα κρυβόμαστε, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες. Με τη Γεωργία αξίζαμε κάτι καλύτερο, δεν το πήραμε».
Για την εικόνα της Εθνικής Κύπρου στα τελευταίο ματς: «Παίξαμε και νικήσαμε με την Ελλάδα όπως και με το Ισραήλ. Είπαμε από την αρχή ότι θα προσπαθήσουμε. Όταν παίζει με την Ισπανία όμως δεν αρκεί να λέμε ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εδώ πρέπει να μαζέψω 23 παίχτες με ομάδες αξίας δισεκατομμυρίων. Εδώ δεν δίνουμε ευκαιρίες στους παίκτες, τι θέλετε; Να παίξω με τρεις επιθετικούς κόντρα στην Ισπανία; Πώς θέλετε να τους γυαλίζει το μάτι όταν μπαίνουμε στο γήπεδο όταν εδώ στην Κύπρο δεν παίζουν; Ένας προπονητής επιλέγει παίχτες βλέποντάς τους. Θέλουμε να δώσουμε περισσότερη σημασία τι γίνεται στο πρωτάθλημά μας, δεν είμαστε και το καλύτερο. Όταν δεν δίνει το πρωτάθλημα ευκαιρίες στους παίχτες πώς να γίνει; Μην συγχύζετε το ότι παίζουν Ευρώπη με το να παίζουν Εθνική».
Για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν παίκτες που βρίσκονται σε καλή φόρμα: «Δηλαδή μου λέτε ότι αν έπαιζε ο Ηλία στη θέση του Πιέρου θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα; Δεν είναι θέμα του ποιοι παίζουν, ο Κακουλλής, ο Πίττας, ο Πιέρος, ο Ηλία. Τους πήρα γιατί είχαν βάλει γκολ, εγώ σας ρωτώ για ποιον λόγο να γίνετε 23αδα; Σε κάθε θέση πρέπει να έχεις έξτρα θέση γιατί έχεις πολλά παιχνίδια. Το να μου λέτε ότι αν έπαιζε ο ένας η ο άλλος θα κρινόταν διαφορετικά το παιχνίδι είναι η άποψή σας. Πρέπει να παραδεχτούμε την ανωτερότητα των αντιπάλων. Παίζαμε με Σκωτία, Νορβηγία, Ισπανία. Δεν λέω κάτι ως δικαιολογία, αλλά εγώ ως άνθρωπος σας λέω ότι δεν μπορούμε να τις ανταγωνιστούμε στα ίσα. Οι Κύπριοι δεν έχουν συμμετοχές εδώ. Σε άλλα πρωταθλήματα είναι έτοιμοι, γιατί 5-6 στη χώρα τους παίζουν βασικοί».
Τι πρέπει να περιμένουμε από την Εθνική Κύπρου: «Να μου δοθεί μια ευκαιρία στο Nations League, να διεκδικήσουμε κάτι. Το ότι είπα «αυτοί είμαστε», εννοούσα ότι τη δεδομένη στιγμή αυτό μπορούμε να δώσουμε. Δεν είναι εύκολο ούτε για μένα, πρώτα-πρώτα εγώ ευθύνομαι».
Για το ότι έρχονται οι Ρομπέρζ και Κορέια που είναι μεγάλη σε ηλικία: «Μπορούν να παίξουν, δεν είναι δουλειά μου να αναδεικνύω Κύπριους παίχτες αυτή είναι δουλειά των ομάδων τους. Είναι δική μου απόφαση ποιοι παίζουν. Έχω συμβόλαιο για 2 χρόνια αυτούς τους έχω στο πλάνο μου».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: