Η υπόθεση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι σε πρώτο πλάνο για τον Παναθηναϊκού και οι πράσινοι θέλουν να τον δέσουν έως το 2026. Η επιβράβευση στον Ιταλό γκολκίπερ.

Το εφετινό, μεταγραφικό “παράθυρο” κλείνει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (11/9), με τον Παναθηναϊκό να έχει ολοκληρώσει πλέον τις κινήσεις του απ’ τις 17 Αυγούστου με την απόκτηση του Γουίλιαν Αράο και να έχει ως μοναδική “εκκρεμότητα” το πού θα δοθεί δανεικός ο Ένις Τσόκαϊ (Αστέρα Τρίπολης ή Όσιγιεκ).

Κι όπως γίνεται πάντοτε σ’ αυτή τη χρονική περίοδο, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει ο “φάκελος” ανανεώσεις και θα ξεκινήσουν οι πρώτες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024. Και δεν είναι και λίγοι όσον αφορά τους παίκτες της πρώτης γραμμής.

Τον προσεχή Ιούνιο λήγουν οι συμβάσεις των Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Γιούρι Λοντίγκιν, Χόρντουρ Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Γιάννη Κώτσιρα, Τούκου Παλάσιος, Μπερνάρ Ντουάρτε, μαζί με τον δανεισμό του Τιν Γεντβάι, για τον οποίο οι “πράσινοι” έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, καθότι στη συμφωνία του Ιουλίου με τη Λοκομοτίβ Μόσχας υπάρχει οψιόν αγοράς του ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, την οποία ο Παναθηναϊκός μπορεί να ενεργοποιήσει οποτεδήποτε θελήσει έως τα μέσα Ιουνίου.

Στο “τριφύλλι” δεν θέλουν να τραβήξουν πολύ χρονικά τα ζητήματα των ανανεώσεων, με τους παίκτες που δεσμεύονται με την ομάδα έως το καλοκαίρι. Κοινώς δεν θα περιμένουν ως το φινάλε της σεζόν για να πάρουν τις αποφάσεις τους για τους περισσότερους και η πρόθεσή τους είναι να υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για όλους έως τον Νοέμβριο. Διότι πέρα όλων των άλλων είναι και θέμα προγραμματισμού και συνέχειας της ομάδας.

Σε συζητήσεις για νέα συμβόλαια θα κληθούν εν ευθέτω χρόνω και οι Γιώργος Βαγιαννίδης κι Άνταμ Τσέριν, όμως οι δικές τους υποθέσεις ανήκουν σε άλλη “κατηγορία”.

Υπό την έννοια πως δεν μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι (έως το 2025 έχει ο “Βάγια” και έως το 2026 ο διεθνής Σλοβένος μέσος), αλλά οι δικές τους επεκτάσεις θα αφορούν περισσότερο την επιβράβευσή τους με καλύτερες αποδοχές (και πιο… κοντά στο ρόλο που έχουν στην ομάδα) και τη θωράκιση των συμφερόντων της ομάδας με νέες πολυετείς συμβάσεις.

Η πιο value for money επένδυση

Στις υποθέσεις που θα έρθουν σε πρώτο πλάνο τις προσεχείς εβδομάδες για τον Παναθηναϊκό είναι αυτή του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Το “τριφύλλι” έκανε μία σπουδαία κίνηση κι επένδυση το καλοκαίρι του 2021 στο πρόσωπο του Ιταλού γκολκίπερ και δεν το… μετάνιωσε ούτε λεπτό.

Ο 32χρονος τερματοφύλακας είναι μακράν ο κορυφαίος της Stoiximan Super League κι ένα απ’ τα πιο σημαντικά “εργαλεία” και “κλειδιά” στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και είναι απολύτως λογικό να θεωρείται κομβική η παραμονή του στο δυναμικό του Παναθηναϊκού και τα επόμενα χρόνια.

Οι “πράσινοι” θέλουν να δέσουν τον Μπρινιόλι τουλάχιστον έως το 2026, κρατώντας στο ρόστερ τους τον καλύτερο γκολκίπερ της Λίγκας και προτίθενται να του προσφέρουν ένα νέο συμβόλαιο με πολύ καλύτερες αποδοχές.

Το deal που έγινε τον Αύγουστο του 2021, όταν το “τριφύλλι” απέκτησε ελεύθερο τον “Μπρίνιο” από την Έμπολι (με τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα της Serie B), ήταν μία τρομερά value for money επένδυση απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού (ίσως η καλύτερη των τελευταίων ετών), που βρήκε τον φύλακα-άγγελό του κάτω απ’ τα γκολπόστ του, με ένα συμβόλαιο που -μαζί με τα μπόνους- δεν ξεπερνάει τις 350.000 ευρώ το χρόνο.

Η επιβράβευση του Ιταλού

Στο “τριφύλλι” υπάρχει διάθεση να επιβραβευτεί ο Μπρινιόλι με ένα συμβόλαιο που θα του προσφέρει έως και διπλασιασμό των αποδοχών του, έχοντας κερδίσει με το σπαθί του και τις εμφανίσεις του σ’ αυτή τη διετία την εκτίμηση και το σεβασμό όλης της ομάδας.

Περισσότερα θα φανούν στις επίσημες συζητήσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες (αν και με κάποιους ατζέντηδες παικτών της ομάδας έχουν γίνει ήδη ορισμένες διερευνητικού χαρακτήρα επαφές), όταν πλέον θα αποτυπωθούν όλα επί… χάρτου.

Είναι δεδομένο όμως πως και το κλαμπ θέλει να υπάρξει μία συνέχεια και διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας (όπως έγινε την περσινή σεζόν και με άλλους παίκτες “πρώτης γραμμής”) κι ο Ιταλός γκολκίπερ είναι πολύτιμο κομμάτι όλης αυτής της πορείας εξέλιξης.

Τον “καλύπτει” ο ρόλος του

Επίσης, είναι πολύ σημαντική στην όλη διαδικασία και η διάθεση του Μπρινιόλι, ο οποίος είναι απόλυτα θετικός στο να παραμείνει στο “τριφύλλι” και τα επόμενα χρόνια. Οι προτάσεις από (μικρομεσαίες) ομάδες της πατρίδας του δεν του έλειψαν τα τελευταία δύο καλοκαίρια, όμως ο 32χρονος γκολκίπερ είναι απόλυτα ικανοποιημένος απ’ το ρόλο που έχει στον Παναθηναϊκό.

Και την ευκαιρία να παίζει σε υψηλό επίπεδο, να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τίτλους και πλέον να αγωνίζεται (και) στα Κύπελλα Ευρώπης. Συμμετέχοντας ως βασικό μέλος στο πρότζεκτ που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και μέσα απ’ το οποίο ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μέρα με τη μέρα στα κανονικά “κυβικά” του.

Όλο αυτό καλύπτει απόλυτα τις σκέψεις και τις φιλοδοξίες του Μπρινιόλι κι απ’ την στιγμή που υπάρχει η συγκεκριμένη διάθεση κι απ’ την πλευρά του, σ’ αυτές τις περιπτώσεις όλα γίνονται… ευκολότερα στην πορεία των συζητήσεων.