Η UEFA δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τις υποδείξεις της FIFA σχετικά με τις καθυστερήσεις που κρατούνται σε κάθε αγώνα. Δείτε την ενημέρωση από τον ΠΑΣΠ:

Η FIFPRO Europe και οι Ενώσεις Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας (PFA) και Γαλλίας (UNFP), χαιρετίζουν την απόφαση της UEFA να μην εφαρμόσει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον επιπλέον χρόνο καθυστερήσεων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τη συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Zvonimir Boban, διευθυντής ποδοσφαίρου της UEFA και εξήγησε ότι το να παίξεις επιπλέον 12 με 15 λεπτά σε κάθε παιχνίδι θα ισοδυναμούσε με περίπου 500 επιπλέον λεπτά κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, κάτι που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν ένα δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα.

«Όταν παίζεις 60, 65 λεπτά –μπορώ να μιλήσω από την εμπειρία μου, ειδικά ως μέσος– στα τελευταία 30 λεπτά του παιχνιδιού ξεκινά η εξάντληση. Και μετά έρχεται κάποιος και προσθέτει άλλα 15 λεπτά. Είναι απολύτως παράλογο. Αυτό που κάνει η UEFA είναι να ζητά από τους διαιτητές να μειώνουν τις καθυστερήσεις εντός του παιχνιδιού. Θέλουμε μέσα στα 90 λεπτά να κάνουμε το παιχνίδι να παίζεται γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις.»

Η FIFPRO σημειώνει ότι αυτή η απόφαση δείχνει πως η UEFA εισάκουσε τους ποδοσφαιριστές και τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Ο πρόεδρος της FIFPRO Europe και αντιπρόεδρος της UNFP, David Terrier, δήλωσε πως UEFA και FIFPRO συνεργάζονται με κοινή δέσμευση την ενίσχυση της υγείας και ευημερίας των ποδοσφαιριστών.

«Αυτή η συλλογική προσέγγιση, μας γεμίζει εμπιστοσύνη για τη μελλοντική σχέση μεταξύ της UEFA, των επαγγελματιών παικτών και των αντίστοιχων συνδικάτων τους».