Το ντεμπούτο του στην Ευρώπη ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Αμερικανός φόργουοντ, Τζαμπάρι Πάρκερ, ως παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ο πρώην NBAer σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικό μέσο, ανέφερε τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον ισπανικό σύλλογο, αλλά και για την προσαρμογή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μεταξύ άλλων, μίλησε και για τις πιθανές συγκρίσεις που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της σεζόν με τον Νίκολα Μίροτιτς.

«Επέλεξα την Μπαρτσελόνα λόγω της παράδοσης, της επιθυμίας να κερδίζω, καθώς αυτός ο σύλλογος έχει μια νοοτροπία νικητή. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου παρατήρησα, ότι στις ομάδες στις οποίες ήμουν πάντα υπήρχε αυτό το στοιχείο. Δεν έχω σκεφτεί πολύ που μπορεί να γίνουν με τον Νίκολα Μίροτιτς. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης και σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλον στο μέλλον. Θα δούμε όταν έρθει αυτή η στιγμή, όλα στην ώρα τους, αλλά σίγουρα θα βάλω τα δυνατά μου. Ελπίζω να είμαστε από τις καλύτερες ομάδες. Αυτή τη στιγμή βλέπω τον εαυτό μου να ηγείται με ένα διαφορετικό τρόπο, καθώς δεν είμαι εξοικειωμένος με το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είμαι σε μία διαδικασία μάθησης, έτσι ώστε να μπορέσω να ενσωματώσω τις ικανότητές μου στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας μου. Ακόμα μαθαίνω», τόνισε.

«Σίγουρα η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα, η οποία μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες από το NBA. Έχουμε αρκετούς παίκτες από την ομάδα που έχουν εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο μπάσκετ για αρκετά χρόνια, όπως ο Τόμας Σατοράνσκι και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ», πρόσθεσε ο άλλοτε συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς.