Το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Champions League.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η απόλυτη «Βασίλισσα» του θεσμού, έχει κατακτήσει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά 14 φορές στην ιστορία της και κάθε χρόνο, εφόσον κάποιος θέλει να της πάρει τα «σκήπτρα», οφείλει να την… εκθρονίσει.
Κάτι τέτοιο, βέβαια, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο και για τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης (π.χ. Λίβερπουλ), όμως, ακόμη και αν είσαι «πρωτάρα» απέναντί της, η ΑΕΚ απέδειξε πως μπορείς να διατηρείς ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα, ίσως μάλλον και… δύο!Και αυτό διότι η «Ένωση» είναι μόλις μια εκ των τεσσάρων ομάδων που συνάντησαν για πρώτη φορά τους Μαδριλένους στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και δεν ηττήθηκαν σε κανένα από τα δύο παιχνίδια (2002/03).

Οι άλλες τρεις ήταν η Μπάγερν Μονάχου (1999/2000), ο Άγιαξ (1995/96) και η Λυών (2005/06), αλλά – σαφώς – η δυναμική τους είναι μεγαλύτερη από αυτή της ΑΕΚ και οι δύο ισοπαλίες που απέσπασε η ελληνική ομάδα από την Ρεάλ Μαδρίτης, προήλθαν από δύο καταπληκτικές εμφανίσεις.

Τρομερό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια (3-3), δύο γκολ στο… τέλος και βαθμός μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (2-2) και αυτές οι παρουσίες της ΑΕΚ εκεί, είναι που δείχνουν τον «δρόμο» στην Ουνιόν Βερολίνου και το πώς μπορεί να φύγει… χαμογελώντας από την Ισπανία.

Ακόμη κι αν αυτό είναι το πρώτο ματς στην… ιστορία της στο Champions League γενικότερα και είναι κόντρα στη «θρυλική» Ρεάλ Μαδρίτης…