Όλα έτοιμα για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν!
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έρχονται αντιμέτωποι στον τελικό του Super Cup (20:30, ΕΡΤ3), έχοντας ως μόνο στόχο την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν, ο οποίος μπορεί να μην είναι και ο πιο… δημοφιλής, αλλά καμία σημασία δεν έχει αυτό!
Οι «ερυθρόλευκοι» με χαρακτηριστική ευκολία νίκησαν 84-64 το Περιστέρι bwin, δείχνοντας πως παρά τις αποχωρήσεις σημαντικών μονάδων, η χημεία τους, ειδικά στην άμυνα, δεν έχει χαθεί. Οι «πράσινοι», από την άλλη, δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο, όμως και αυτοί τελικά κυριάρχησαν επί του ΠΑΟΚ με 77-64.
Το ματς αυτό βρίσκει τον Ολυμπιακό να μετράει 16 νίκες στα τελευταία 17 ματς με τον Παναθηναϊκό, με μοναδική ήττα αυτή στο Game 2 των περασμένων τελικών της Basket League. Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» μπαίνει με διαφορετική αύρα στη σεζόν, μετά και τις μπόλικες υψηλού επιπέδου μεταγραφές που έκανε, επομένως έχει ως στόχο τη νίκη για να… ζεστάνει τον κόσμο του και να αποδείξει πως επιστρέφει.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει κάποιο πρόβλημα να διαχειριστεί, πέρα από τη δεδομένη απουσία ενός ξένου, ο οποίος πιθανότατα θα είναι και πάλι ο Σακίλ ΜακΚίσικ, όπως και στον ημιτελικό, εκτός αν υπάρξει κάποια έκπληξη.
Από την άλλη, ο Εργκίν Αταμάν σίγουρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντίνο Μήτογλου, που υπέστη θλάση στο αριστερό γαστροκνήμιο και θα λείψει για περίπου 3 εβδομάδες. Αμφίβολος είναι επίσης ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που δεν έπαιξε στον ημιτελικό λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Τέλος, ένας ξένος θα πρέπει επίσης να «κοπεί». Κόντρα στον ΠΑΟΚ, αυτός ήταν ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, όμως ίσως ο Τούρκος τεχνικός επιλέξει κάτι διαφορετικό για τον τελικό.
Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία έχει διοργανωθεί μόλις για 4 ακόμη χρονιές, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν έρθει αντιμέτωποι στον τελικό μόλις μία φορά, την περασμένη σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν τότε με σκορ 67-52 και κατέκτησαν τον τίτλο.
Το πρόγραμμα του Super Cup:
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
Περιστέρι bwin – Ολυμπιακός 64-84
ΠΑΟΚ mateco – Παναθηναϊκός 64-77

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
17:00: ΠΑΟΚ – Περιστέρι bwin (ΕΡΤ3)
20:30: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)