Μετά την απόφαση της Σεβίλλης να μη στείλει εκπροσώπους της διοίκησης στα επίσημα του «Μονζουίκ» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την «υπόθεση Νεγκρέιρα» για την οποία κατηγορούνται οι Καταλανοί, οι πρωταθλητές της La Liga εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνουν πως διακόπτουν τις σχέσεις τους με τη Σεβίλη, κάνοντας λόγο για ασέβεια από την πλευρά των Ανδαλουσιανών.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Η υπόθεση Νεγκρέιρα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες, καθώς η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε πολύ πρόωρη φάση έρευνας κι η τοποθέτηση της Σεβίλλης προδικάζει σαφώς γεγονότα που, σε καμία περίπτωση, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Επιπλέον, η δικαστική απόφαση που κοινοποιήθηκε χθες δεν τροποποιεί με κανέναν τρόπο την πραγματική και νομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα στη διαδικασία. Είναι νομικά πολύ συζητήσιμο. Δεν καθίσταται τεκμηριωμένη αποδεικτική δραστηριότητα και θα προσβληθεί αρμοδίως από το κλαμπ.
Πρόκειται για επίθεση κατά του καταλανικού θεσμού και μία απαράδεκτη στάση. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, παρενέβη ήδη πριν από μήνες σε έκτακτη συνέλευση της La Liga και μίλησε ανοιχτά για αυτή την υπόθεση, δίνοντας κάθε είδους εξηγήσεις και διευκρινίσεις για το θέμα.
Η ενέργεια της Σεβίλλης είναι επίσης εντελώς απαράδεκτη, δεδομένου ότι αφενός αναφέρει το τεκμήριο αθωότητας και αφετέρου αρνείται την άσκησή της απ’ την Μπαρτσελόνα στη δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Δεδομένης αυτής της απαράδεκτης και αδικαιολόγητης θέσης της Σεβίλλης, η Μπαρτσελόνα θεωρεί πως διακόπτονται όλες τις σχέσεις με τον θεσμό της Σεβίλλης, εφόσον δεν διορθώσει την τρέχουσα θέση της».