Έτοιμος για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, για τον πρώτο τίτλο της περιόδου 2023/24, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη Ρόδο, στη συνέντευξη Τύπου του Super Cup που θα γίνει στις 29 και στις 30 Σεπτεμβρίου στο κλειστό της Καλλιθέας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε ότι έχασε σημαντικούς παίκτες και παραδέχθηκε πως αυτό το τουρνουά θα είναι, κατά κάποιον τρόπο, προετοιμασία για την έναρξη της χρονιάς στη EuroLeague.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:
«Να δείξουμε στο γήπεδο ποιες είναι οι δυνατότητές μας, τα παιχνίδια που παίξαμε στην Κύπρο και αυτά που θα παίξουμε εδώ θα μας βοηθήσουν να βρούμε τη χημεία μας. Χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες, τον Βεζένκοβ και τον Σλούκα, αλλά και τους Μπολομπόι – Μπλακ. Ελπίζω να παίξουμε για τη φανέλα μας και για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και φέτος.
Εξαρτάται πως τελειώνεις μία χρονιά, πόση υπομονή έχουν όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα. Όλοι θέλουν να κερδίζουν, υπάρχει μία διαδικασία, να γινόμαστε καλύτεροι, να αντέξουμε την πίεση. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, ξέρετε πολύ καλά ότι η πίεση πάει μαζί με την ανταγωνιστικότητα. Ελπίζω να μείνουμε φίλοι και έξω από το γήπεδο.
Ξέρουμε πολύ καλά πώς παίζει ο Παναθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός ξέρει πολύ καλά πώς παίζουμε εμείς. Για να παίξουμε μεταξύ μας, θα πρέπει να κερδίσουμε στους ημιτελικούς. Το Περιστέρι είναι πολύ καλή ομάδα. Αν τελικά παίξουμε με τον Παναθηναϊκό δεν θεωρώ ότι κάποια ομάδα θα προσπαθήσει να κρύψει κάτι. Θα μπούμε να ανταγωνιστούμε σε κάθε παιχνίδι. Όλες οι ομάδες στην αρχή μίας χρονιάς έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε αρκετούς παίκτες που είναι πίσω σε σχέση με άλλους, επειδή είχαν θέματα τραυματισμών ή ήρθαν αργότερα. Έχουμε περιθώριο μέχρι αύριο (29/9) στις 10:00 για να αποφασίσουμε για το ρόστερ, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα παζλ από παίκτες που είναι πιο έτοιμοι αγωνιστικά. Οι επιτυχίες της ομάδας μου τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον στο ελληνικό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός επένδυσε πάρα πολλά χρήματα επί της ουσίας για να ανταγωνιστεί εμάς. Αυτό θα τραβήξει σιγά σιγά και τις υπόλοιπες ομάδες, το μπάσκετ αναδιαμορφώνεται, βλέπω και καλούς προπονητές όπως ο Σπανούλης και ο Τακιανός και γενικά νομίζω ότι βοηθήσαμε πολύ σε αυτό. Αν χάσουμε έναν τίτλο ή αν κερδίσουμε κάποιον άλλο, θα είμαστε εδώ, είχα κι εγώ μεγάλες αποτυχίες αλλά επιβίωσα».