Ο Φρανκ Καμίνσκι είναι μία από τις ηχηρές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού -και μία από αυτές που ξεχώρισε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης- δεδομένου πως έχει καταγράψει 413 συμμετοχές στο NBA.
Ο 30χρονος σέντερ φαίνεται πως έχει βρει τα πατήματά του στην Παρτίζαν, παρά τις διαφορές που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού, ενώ παραδέχθηκε πως ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να δεχθεί την πρόταση της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
«Προσαρμόζομαι πολύ καλά, είναι εύκολο για μένα, η ομάδα με διευκολύνει. Υπάρχουν παίκτες που είναι εδώ και αρκετά χρόνια και με βοηθούν σε όποια απορία έχω. Το παιχνίδι είναι λίγο διαφορετικό από το NBA, αλλά το μαθαίνω επίσης όσο περνάει ο καιρός. Είναι καλό που διαρκεί τόσο πολύ η προετοιμασία, υπάρχουν πολλά παιχνίδια και μπορείς να καταλάβεις τα πράγματα από την αρχή. Το παιχνίδι εδώ έχει περισσότερες επαφές, αν και υπάρχουν επίσης διαφορές σε ορισμένους κανονισμούς. Για παράδειγμα, στην άμυνα δεν υπάρχει ο κανόνας των τριών δευτερολέπτων και είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις. Έτσι, προσπαθώ επίσης να πηγαίνω σε περισσότερα ομαδικά plays και να σκέφτομαι περισσότερο με αυτόν τον τρόπο. Όμως το μπάσκετ είναι μπάσκετ παντού. Αν είσαι καλός παίκτης, δεν έχει σημασία από πού ξεκίνησες, πού γεννήθηκες. Το NBA είναι ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα και οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να έρχονται στην Αμερική και να παίζουν πολύ καλά. Αντίστοιχα, οι Αμερικανοί σαν εμένα αρχίζουν να έρχονται εδώ. Γνωρίζουμε πόσο καλό είναι το επίπεδο εδώ, πόσο καλή είναι η όλη εμπειρία. Παρακολουθούσα λίγο την EuroLeague όταν ήμουν στο NBA. Όμως κάποιοι συμπαίκτες μου, που έχουν παίξει στην Ευρώπη, μου είπαν για το υψηλό επίπεδο του μπάσκετ. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες πέρυσι στους Χοκς, δεν έχανε παιχνίδι της EuroLeague. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον εαυτό μου, αλλά μπορούσα να δω λίγο. Ήμουν free agent τα τελευταία πέντε καλοκαίρια και πάντα υπήρχε ενδιαφέρον να έρθω στην Ευρώπη. Όταν όμως είπα στον Μπογκντάν για την Παρτιζάν, μου είπε: ‘Φύγε από εδώ!. Μου είπε τα καλύτερα πράγματα για την ομάδα, τον προπονητή, όλους. Με έκανε να νιώσω άνετα και αποδέχτηκα την πρόταση της Παρτίζαν», ανέφερε ενδεικτικά ο πολύπειρος σέντερ.