Ο εκ των δικηγόρων του προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα Μάριος Ορφανίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0
«Να αρχίσουμε από τα βασικά. Παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που δε συνάδει με τους σκοπούς και τις πρόνοιες του νόμου. Εκδόθηκε ένα όρισμα και αυτό διέρρευσε στον τύπο. Ο νόμος λέει και υπάρχει ειδικό άρθρο (8) που ξεκάθαρα επιβάλει καθήκον πλήρους εχεμύθειας, όχι να διαρρέουν επιλεκτικά για επικοινωνιακούς λόγους».
Γιατί διέρρευσε τότε; «Δεν είναι δικό μας θέμα να δούμε πως σκέφτεται οποιασδήποτε. Επί της ουσίας υπάρχει ένα πόρισμα. Δεν είναι ούτε απόφαση δικαστηρίου, ούτε δίκη, ούτε καταδίκη, ούτε λέει και κάτι. Δύο ερευνόντες λειτουργοί έκαναν μια έρευνα που λέμε εμείς ότι η έρευνα αυτή πάσχει και ξαφνικά όλος ο κόσμος αποφάσισε ότι ο Κούμας έχει ασυμβίβαστο και θα πάει δικαστήριο. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ο πελάτης δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και είναι ολοκάθαρος. Βγήκε στα μέσα ότι βρήκαν αδικήματα για ασυμβίβαστο, σας λέω ότι η δική μας άποψη είναι ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Το πόρισμα όφειλε να το εξετάσει η επιτροπή και να λάβει τα μέτρα της με βάση το νόμο».
Αφού έτσι λέει το πόρισμα: «Ο νόμος λέει ότι κάθε μέλος της επιτροπής ή ερευνών λειτουργός που διορίζεται, έχει υποχρέωση  τήρησης πλήρους εχεμύθειας σε σχέση με τις πληροφορίες, έγραφα ή άλλα στοιχεία και αναλαμβάνει γραπτώς την υποχρέωση τήρησης του καθήκοντος εχεμύθειας που τον δεσμεύει και σε περίοδο δύο μηνών μετά την έκδοση του πορίσματος. Αυτό προβλέπει και ποινές φυλάκισης».