Ο Λατινοαμερικανός πλέι μέικερ μετά την επιστροφή του από το ΝΒΑ και τη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα, έγινε το πρώτο «μπαμ» του «τριφυλλιού» το φετινό καλοκαίρι και στις δηλώσεις του στο SDNA εξηγεί τον λόγο που αποφάσισε να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Ο Βιλντόζα δείχνει να είναι θηρίο στο κλουβί, ξεκαθαρίζοντας πώς παρά τον τραυματισμό του, ακόμα κι αν έχει ακόμα κάποιες μικρές ενοχλήσεις θα είναι κανονικά στο Σούπερ Καπ, με την δίψα να ξεχειλίζει.

Ο Αργεντινός άσος αναφέρθηκε στο… νέο Παναθηναϊκό, τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να επιβάλει ο Εργκίν Αταμάν και στέκεται φυσικά στον κόσμο του «τριφυλλιού», από τον οποίο πήρε μία πρώτη γεύση στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» ως παίκτης πλέον των «πράσινων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λούκα Βιλντόζα στο SDNA:

– Αρχικά πως είναι το πόδι σου; Θα είσαι στο Σούπερ Καπ;

«Είναι καλά το πόδι μου. Έχω ξεκινήσει και προπονήσεις με την ομάδα και αισθάνομαι καλά. Προσπαθώ να βρω και πάλι τη φόρμα μου. Ο αστράγαλος με ενοχλεί ακόμα κάποιες φορές και με πονάει λίγο, αλλά είμαι καλά. Θα είμαι στο Σούπερ Καπ και θα παίξω ακόμα κι αν πονάω λίγο».

– Πήρες μία πρώτη γεύση από τον κόσμο στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» ως παίκτης του Παναθηναϊκού πλέον. Πως το βίωσες;

«Είναι καταπληκτικό που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι το “κλειδί” στη ομάδα. Σε κάνουν να νιώθεις μοναδικός και ξεχωριστός και είμαι πολύ χαρούμενος. Όλοι στην ομάδα είναι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι με την ομάδα που χτίζουμε, αλλά παράλληλα έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αλλά όσοι είναι δίπλα μας μας στηρίζουν και μας δίνουν επιπλέον κίνητρο για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

«Θα δουλέψουμε και θα βρούμε τη χημεία μας όσο πιο γρήγορα γίνεται»

– Είσαστε μία καινούρια ομάδα που αναζητά τη χημεία της. Σε ποιο σημεία της διαδικασίας νιώθεις ότι είστε;

«Έχουμε μπροστά μας και χρειαζόμαστε παιχνίδια για να βελτιωθούμε και χρόνο. Χτίζουμε κάτι πάρα πολύ καλό στην ομάδα. Αλλά προφανώς είμαστε μία νέα ομάδα, προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας. Αλλά είμαστε καλοί παίκτες και αυτό το κάνει πιο εύκολο. Θα δουλέψουμε και θα βρούμε τη χημεία μας όσο πιο γρήγορα γίνεται».

– Ποια είναι τα «θέλω» του Εργκίν Αταμάν από εσένα στο παρκέ;

«Δεν είναι κάτι που χρειάζεται να το αναλύσεις και διεξοδικά, γιατί ξέρουμε τον κόουτς Αταμάν και τι θέλει. Αλλά φαίνεται και στο παρκέ. Του αρέσει πολύ το παιχνίδι με τα γκαρντ και το pick and roll, κάτι με το οποίο αισθάνομαι πολύ άνετα και γνωρίζω καλά να κάνω. Τόσο εγώ, όσο και ο Σλούκας, ο Γκραντ και ο Γκάι και ξέρουμε και μας αρέσει να παίζουμε pick and roll και το σημαντικό είναι ότι στο πλευρό μας έχουμε πολύ καλούς παίκτες, κάτι που κάνει τη δουλειά μας ακόμα πιο εύκολη».

– Κορμιά και παίκτες όπως οι Λεσόρ, Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφκσι σας κάνουν τη δουλειά πιο εύκολη στο pick and roll;

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχουμε παίκτες και κορμιά που είναι ό,τι πρέπει για το pick and roll και είναι κάτι που δουλεύουμε κάθε μέρα ώστε να γίνει ένα από τα “όπλα” μας. Είναι σημαντικό να έχεις το πλεονέκτημα στο παρκέ. Ας πούμε ο Παπαπέτρου μπορεί να μας δώσει λύσεις στην επίθεση επίσης και να κάνουμε το step up. Είμαι ανυπόμονος για το πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό».

«Από την στιγμή που υπέγραψε ο κόουτς Αταμάν σκέφτηκα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα»

– Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το “ναι” στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι;

«Ρωτούσα ποιοι παίκτες θα έρθουν, ποιος θα είναι ο νέος προπονητής. Ήταν όλοι στην ομάδα πρόθυμοι και διατεθειμένοι να δημιουργήσουν μία πάρα πολύ καλή ομάδα, γιατί ο Παναθηναϊκός για να είμαστε ειλικρινείς δεν ήταν τα τελευταία 2 χρόνια στο επίπεδο που αρμόζει στην ιστορία που έχει ως ομάδα. Αυτό το καλοκαίρι όμως ήταν διαφορετικό. Από την στιγμή που υπέγραψε ο κόουτς Αταμάν σκέφτηκα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα».

– Έχει μιλήσει και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

«Ναι, έχουμε μιλήσει κάποιες φορές. Είχαμε πρόσφατα και το γεύμα με όλη την ομάδα και είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε και εκεί. Κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Έχει προσπαθήσει πάρα πολύ το φετινό καλοκαίρι και το θέμα πλέον είναι στα χέρια μας για να δούμε πως θα πάει».