Ο Πέδρο Μάρκες είναι ο εκλεκτός του Απόλλωνα για την αιχμή του δόρατος (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Ο 25χρονος επιθετικός, θα έρθει στους γαλάζιους με τη μορφή δανεισμού από τη Ναϊμέγκεν, ομάδα της Ολλανδίας, με την καριέρα του να έχει τα πάνω και τα κάτω της.
Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Εστορίλ, ενώ ακολούθησαν τα τμήματα υποδομής της Μπελενέσε. Εκεί η Σπόρτινγκ είδε την αξία του και τον έκανε δικό της, με τον Μάρκες από την Κ-19 να φτάνει μέχρι την πρώτη ομάδα (δύο συμμετοχές) αλλά τα καλύτερα του χρόνια τα πέρασε στη Β’ ομάδα των «Λιονταριών».

Τον Ιούλιο του 2019 του δόθηκε η ευκαιρία να φύγει για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του και δεν την έχασε την. Ο Πορτογάλος έγινε μέλος της Ολλανδικής Ντόντρεχτ, αλλά τον Ιανουάριο του 2020 επέστρεψε στη «χώρα της τουλίπας», αυτή τη φορά για λογαριασμό της Ντεν Μπος.
Οι δανεισμοί του δεν σταμάτησαν, έπαιξε σε Ζιλ Βιθέντε, Φαμαλικάο και στη Σπόρτινγκ, όλα αυτά, όμως, μέχρι τον Ιούλιο του 2022. Τότε άφησε…μια και καλή τη χώρα του-αφού πρώτα είχε κατακτήσει πρωτάθλημα, κύπελλο και Σούπερ Καπ- και η Ναϊμέγκεν τον έκανε δικό της. Η πρώτη του σεζόν στην ομάδα δεν ήταν όπως την περίμενε αφού σε 33 ματς πέτυχε 8 γκολ.

Η αξία του Μάρκες φτάνει τις 650 χιλιάδες-έφτασε τις 900 χιλιάδες τον Μάιο του 2021– ενώ ο 25χρονος στράικερ μετά τον…μεγάλο περίπατο που έκανε στην Πορτογαλία, έπειτα από το «ψάξιμο» του στην Ολλανδία…βρέθηκε  τελικά στην Κύπρο! Στο νησί μας ευελπιστεί να βρει την…Ιθάκη του και να οδηγήσει τον Απόλλωνα σε πολλές επιτυχίες!