«Νίκη με την Ελσίνκι θα μας ανοίξει το δρόμο της πρόκρισης», ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε τον τίτλο της πρεμιέρας του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League καθώς με «διπλό» στη Φινλανδία κάνει από νωρίς τη… μισή δουλειά (21/9, 19.45).
Η Άιντραχτ είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί του γκρουπ, με τον ΠΑΟΚ και τις Ελσίνκι – Αμπερντίν να ψάχνουν το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης του Conference League. Η πρεμιέρα της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης βρίσκει τους Θεσσαλονικείς, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στην Φινλανδία, αντιμέτωπους με την ισχυρή δύναμη της χώρας, την Ελσίνκι.
Κάτι που σημαίνει πως αν ο ΠΑΟΚ «φύγει» με το «διπλό», όπως παραδέχθηκε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι: «θα μας ανοίξει το δρόμο να πιστεύουμε περισσότερο στην πρόκριση». Πέρα από το αποτέλεσμα όμως, οι Θεσσαλονικείς θα ψάξουν στην Bolt Arena του συνθετικού χλοοτάπητα μία πειστική εμφάνιση που θα τους δώσει αυτοπεποίθηση και ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό τους, μετά τα τελευταία δύο αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όπου στερήθηκαν σημαντικούς βαθμούς.
Με δεδομένο το «βαρύ» πρόγραμμα του ΠΑΟΚ αλλά και των αγώνων που προηγήθηκαν και ακολουθούν, είναι βέβαιο πως ο Ρουμάνος τεχνικός θα προχωρήσει σε αλλαγές και δεν αποκλείεται -μάλιστα- να επιστρατεύσει και τον Κίριλ Ντεσπόντοφ στην αρχική ενδεκάδα. Ο Βούλγαρος δοκιμάστηκε στην τριπλέτα πίσω από τον φορ, στη λογική να «ξεκουράσει» τον Τάισον, όπως αντίστοιχα και τον Βιεϊρίνια, επιστρατεύοντας στο δεξί άκρο της άμυνας τον Τόμας Κεντζιόρα.
Στα χαφ, όπως όλα δείχνουν, επιστρέφει το δίδυμο του… καλοκαιριού και συγκεκριμένα οι Σβαμπ – Τσιγγάρας, με τον Μουργκ να «δοκιμάζεται» ως δεκάρι. Ενδεχομένως η θέση που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη να είναι αυτή του επιθετικού, με τους Σαμάτα και Μπράντον να «παλεύουν» για τη φανέλα του βασικού.
Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες, όπως αντίστοιχα και η προσεκτική διαχείριση ποδοσφαιριστών και κυρίως των νεοαποκτηθέντων. Ακούγοντας, ωστόσο, κανείς την τοποθέτηση του Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ θα μπει για να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του για την πρόκριση στην επόμενη φάση: «έχουμε απίστευτο κίνητρο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον Ρουμάνο.
Απέναντί του ο ΠΑΟΚ θα βρει την ισχυρή δύναμη της Φινλανδίας που αναμένεται με τη σειρά της να κινηθεί σε μία λογική rotation, έχοντας πρωτίστως στο μυαλό της το πρωτάθλημα. Όχι, πως δεν θα πουλήσει ακριβά τον εαυτό της στην Ευρώπη, πόσω μάλλον στην έδρα της…
Αναφορικά με τον «εκλεκτό» της UEFA στην εν λόγω αναμέτρηση; Ο Ρουμάνος, Μάριαν Αλεξάντρου Μπάρμπου, με βοηθούς τους Μιχάι Μαρίκα και Ίμρε Λάζλο Μπούσι. Τέταρτος ρέφερι ορίστηκε ο Σεμπάστιαν Κολτέσκου. Όσον αφορά το VAR εκεί τοποθετήθηκε ο Κάταλιν Πόπε, ενώ A VAR ο Αντρέι Τσιβουλέτε.
Μέχρι… εχθές οι άνθρωποι της Ελσίνκι ανέφεραν πως είχαν «φύγει» περίπου 8.500 εισιτήρια, εκτιμώντας πως η προπώληση θα αγγίξει τις 10.000 μέχρι τη σέντρα του αγώνα στις 19.45, καλώντας -μάλιστα- τον κόσμο της ομάδας να κάνει γρήγορα για να προλάβει.