Ο Τζόνι Έβανς με την εμπειρία του και ο Μπρούνο Φερνάντες με την… δόση μαγείας που έχει στα πόδια του, έκαναν τη διαφορά ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να περάσει με το 1-0 από την έδρα της Μπέρνλι.

Η Μπέρνλι αποφάσισε να δείξει το σκληροτράχηλο πρόσωπό της και να εκμεταλλευτεί την ταραχώδη καθημερινότητα που είχε η Γιουνάιτεντ στην προετοιμασία γι’ αυτό το παιχνίδι μετά τις ήττες από Μπράιτον και Μπάγερν Μονάχου. Οι «clarets» στο ξεκίνημα του ματς απείλησαν σοβαρά με τον Αμντούνι που υποχρέωσε τον Ονάνα ν’ αποκρούσει εντυπωσιακά μια κεφαλιά του και στη συνέχεια ο Ελβετός είχε και δοκάρι σε πλασέ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση.

Η Μπέρνλι πήρε ξανά την μπάλα, αλλά αυτή τη φορά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τρόπους να φτάσει στην περιοχή του Ονάνα και να προκαλέσει έντονη ανησυχία όπως το έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Στο 74’, βέβαια, ο γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ πρόλαβε τον Μπρουν Λάρσεν προτού εκείνος πλασάρει σωστά έπειτα από ωραίο κοντρόλ που έκανε πατώντας περιοχή από δεξιά κάνοντας κίνηση στο χώρο.

Η Γιουνάιτεντ είχε τον Χόιλουντ που επιχειρούσε να δείξει στην άμυνα των «clarets» ότι έπρεπε να παραμείνει σε επαγρύπνηση, ωστόσο, η ομάδα του Τεν Χαγκ φάνηκε να πατάει πάνω στο προβάδισμά της και λιγότερο να ψάχνει τρόπο να «καθαρίσει» το ματς. Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Γιουνάιτεντ έφυγε από το Turf Moor παίρνοντας πολύτιμο και αναγκαίο αποτέλεσμα για την ψυχολογία της. Ντεμπούτο στο 89′ παίρνοντας τη θέση του Έβανς έκανε ο Σοφιάν Άμραμπατ.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Τράφορντ, Τέιλορ, Ρόμπερτς, Μπέγερ, Αλ Νταχίλ, Γκούντμουντσον (20’ Τρεσόρ), Μπράουνχιλ (87’ Μπένσον), Κάλεν, Ράμσεϊ (74’ Μπρουν Λάρσεν), Αμντουνί (74’ Ροντρίγκες), Κολεόσο (74’ Μπεργκ)

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ονάνα, Έβανς (89’ Άμραμπατ), Λίντελεφ, Νταλότ, Ρεγκιλόν (79’ Βαράν), ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Κασεμίρο, Μέιμπρι, Ράσφορντ, Χόιλουντ  

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ