Ως την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League μεσολαβούν ακόμα 19 ημέρες, όμως μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου που η Φράιμπουργκ θα επισκεφτεί το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, θα δώσει μόλις ένα ακόμα επίσημο ματς, αυτό απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Ως εκ τούτου δεν γίνεται να μην κουβαλά αυτό που έγινε στην Στουτγκάρδη. Η ομάδα – μοντέλο του Κρίστιαν Στράιχ, που πέρσι έχασε στις λεπτομέρειες την έξοδο στο Champions League διαλύθηκε στην έδρα μιας ομάδας που έσωσε την κατηγορία την τελευταία αγωνιστική!
Η Φράιμπουργκ κυριολεκτικά διαλύθηκε από τους Σουηβούς, αφού δέχθηκε τρία γκολ στο πρώτο 20λεπτο και δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.
Στην επανάληψη η Στουτγκάρδη σκόραρε άλλες δύο φορές και το εντυπωσιακό 5-0 γέμισε προβληματισμό την προσεχή ευρωπαϊκή αντίπαλο του Ολυμπιακού, που προσγειώθηκε απότομα μετά από τις δύο πρώτες νίκες επί Χόφενχαϊμ και Βέρντερ.
Η ομάδα που εντυπωσιάζει τους πάντες και δείχνει φέτος ότι μπορεί να χτυπήσει ακόμα και το πρωτάθλημα είναι η Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Ο Τσάμπι Αλόνσο κάνει απίστευτη δουλειά και οι ασπιρίνες  μετρούν ήδη 3 στα 3, μετά το 5-1 επί της Ντάρμσταντ, με φοβερή επιθετική παραγωγή (11 γκολ), εκ των οποίων τα 4 από τον εκπληκτικό Νιγηριανό φορ Βίκτορ Μπονιφάς, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής της Bundesliga έχουν ως εξής:
Άουγκσμπουργκ – Μπόχουμ 2-2
(35’ Μπέλιο, 62’ Ντεμίροβιτς / 45’, 64’ Ασάνο)
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ντάρμσταντ 5-1
(21’, 61’ Μπονιφάς, 49’ Παλάσιος, 67’ Χόφμαν, 83’ Χλόζεκ / 25’ Βίλχελμσον)
Χόφενχαϊμ – Βόλφσμπουργκ 3-1
(45’ Μπρουκς, 60’ Μπάιερ, 74’ Σκοβ, / 36’ Τιάγκο Τομάς)
Στουτγκάρδη – Φράιμπουργκ 5-0
(8’, 62’ Φούχριχ, 17’, 19’ Γκιρασί, 75’ Μιγιό)
Βέρντερ Βρέμης – Μάιντς 4-0
(4’ Ντουκς, 53’ Στέγκε, 82’ Μπίτενκουρτ, 84’ Νάινμαχ)