Ήττα για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του στο Europa League. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 3-2 από τη Φράιμπουργκ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, πληρώνοντας λάθη στην άμυνά τους.

Ο Σαλάι άνοιξε το σκορ στο 9′ μετά από λάθος γύρισμα του Φρέιρε, με τον Ελ Κααμπί να ισοφαρίζει στο 40′. Ο Γκρίφο με πέναλτι που έκανε ο Ρέτσος έβαλε ξανά τους Γερμανούς μπροστά στο 45+7′.

Ο Κααμπί είχε εκ νέου απάντηση στο 75′, αλλά και πάλι η Φράιμπουργκ μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Φίλιπ στο 86′, με τους ερυθρόλευκους να έχουν την πρώτη ήττα της σεζόν.

Στην επόμενη αγωνιστική του πρώτου ομίλου ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Μπάτσκα Τόπολα (5/10, 19:45), ενώ η Φράιμπουργκ υποδέχεται την Γουέστ Χαμ.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο και ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 6′. Ο Γκρίφο έχασε την μπάλα, ο Φορτούνης έκλεψε, τροφοδότησε στον Κααμπί, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Γκίντερ έκοψε στην γραμμή. Στη συνέχεια κανείς παίκτης ούτε ο Φορτούνης, ούτε ο Μπιέλ μπόρεσαν να σκοράρουν.

Τρία λεπτά αργότερα οι Γερμανοί προηγήθηκαν. Ο Φρέιρε κλείστηκε έκανε κακή μπαλιά προς τον Πασχαλάκη, ο Σαλάι πήρε την κατοχή, βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ του Ολυμπιακού και πλάσαρε για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 26′ είχε καλή στιγμή, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη. Στο 40ο η πίεση των ερυθρόλευκων απέδωσε καρπούς. Ο Ροντινέι έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τα δεξιά ο Ελ Κααμπί έπεσε στο έδαφος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε μία δύσκολη φάση.

Στο 45+3′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Σμιντ γύρισε λάθος την μπάλα, ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ της Φράιμπουργκ, αλλά δεν τον νίκησε. Στη συνέχεια της φάσης ο Κααμπί ήταν άστοχος.

Εν τέλει, οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Ο Ρέτσος πάτησε τον Ντοάν στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γκρίφο δεν αστόχησε, παρά το καλό πέσιμο του Πασχαλάκη και το 2-1 υπέρ της Φράιμπουργκ ήταν γεγονός.

Ο Μαρτίνεθ πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο τον Ποντένσε, ζητώντας από την ομάδα του περισσότερη ένταση. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και στο 48′ είχε ευκαιρία με μία άστοχη κεφαλιά του Ιμπόρα. Στο 61ο λεπτό ο Ισπανός προπονητής ήθελε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Γιόβετιτς να περνάει στον αγωνιστικό χώρο και να παίζει μαζί με τον Κααμπί στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και να ψάχνει τρόπο να βρει τρόπο να ισοφαρίσει. Τελικά, τα κατάφερε στο 75ο λεπτό. Ο Φορτούνης έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, ο Κααμπί έκανε την κίνηση και με το αριστερό πόδι την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα προλαβαίνοντας τον κίπερ της Φράιμπουργκ.

Αμέσως μετά το 2-2, ο Ολυμπιακός γύρισε πίσω, έδωσε χώρο στη Φράιμπουργκ και το πλήρωσε. Έτσι, στο 86′ οι Γερμανοί πήραν εκ νέου προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Φίλιπ, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι και το φινάλε, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να έχουν και τρίτη αντίδραση, παρά την ευκαιρία του Γιόβετιτς στο 87′ με την Φράιμπουργκ να είναι αυτή που πανηγυρίζει στο φινάλε.

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Μασούρας, Μπιέλ, Φορτούνης, Κααμπί
  • ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Ατουμπολού, Κίμπλερ, Γκίντερ, Λίενχαρτ, Σμιντ, Έγκεσταϊν, Χέφλερ, Ντοάν, Γκρίφο, Σαλάι, Χέλερ.