Δύσκολη είναι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης του Βόλου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα τα οποία έχουν βουλιάξει από τους ορμητικούς χειμάρρους που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias.

Τα μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στην οδό Βουλγαροκτόνου με το νερό να έχει ανέβει επικίνδυνα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν προκειμένου να προσέγγισουν σπίτια και εγκλωβισμένους οδηγούς. Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους είναι μεγάλη με τους οδηγούς να αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ανησυχητική είναι η εικόνα που καταγράφεται και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνά το ύψος του υπογείου. Ο Κραυσίδωνας έχει σπάσει με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Το 199 δέχθηκε κλήση προς βοήθεια από τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, τα 2 μέλη του οποίου (η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου και ο τεχνικός της δημόσιας τηλεόρασης)  μετέδιδαν ρεπορτάζ για το σπάσιμο του ποταμού Κραυσίδωνα και εγκλωβίστηκαν.

Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς έχει δεχθεί η Πυροσβεστική από την Αγριά και Αλυκές με τα νερά να έχουν φτάσει τους 80 πόντους  και να σπεύδουν Πυροσβέστες και ΕΜΑΚ.

Δείτε βίντεο από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias στο Βόλο

Πνίγεται ξανά ο Βόλος βίντεο από κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης (1)
Πνίγεται ξανά ο Βόλος βίντεο από κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης (2)
Πνίγεται ξανά ο Βόλος βίντεο από κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης (3)

 

Πνίγεται ξανά ο Βόλος βίντεο από κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης (4)

 

Πνίγεται ξανά ο Βόλος βίντεο από κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης (5)
VOLOS__8_
VOLOS__7_
VOLOS__1_

Στις Αλυκές Βόλου κάτοικοι έκαναν εκκλήσεις για βοήθεια μέσω των social media καθώς εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με μικρά παιδιά σε ταράτσα! Στην Αγριά υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένους σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ!

WhatsApp_Image_2023-09-27_at_21_01_38
WhatsApp_Image_2023-09-27_at_21_51_35

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε: «Το 80% της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, έχει κοπεί το ρεύμα. Κουράστηκε ο κόσμος με τις πλημμύρες, πάλι βάρκες χρειαζόμαστε για να κυκλοφορήσουμε. Είναι δραματική η κατάσταση . Έχω ξεμείνει με το αμάξι , δεν μπορώ να βγω από το αυτοκίνητο γιατί η στάθμη του νερού ανεβαίνει και περιμένω φορτωτή να έρθει να με πάρει . Η Μακρινίτσα έχει αποκοπεί, ο δρομος έγινε γκρεμός ,δεν υπάρχει επικοινωνία με τους κατοίκους, πρέπει να κινδυνεύουν οι άνθρωποι εκεί»

volos_floods__1_
volos_floods__2_
VOLOS__2_
VOLOS__3_
VOLOS__4_
VOLOS__5_
VOLOS__6_
VOLOS__9_
volos_floods__3_
volos_floods__4_

Είναι χειρότερο από τον Daniel

Ο δήμαρχος Βόλου βρίσκεται από το πρωί επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης μαζί με συνεργεία. Σε ένα δραματικό του μήνυμα που δημοσιεύει το thenewspaper.gr μέσα από το αυτοκίνητο, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας, απευθύνει έκκληση στους Βολιώτες λέγοντας:

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Δραματικό μήνυμα Μπέου για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Διακοπή κυκλοφορίας Βόλος- Αθήνα μέσω Αγχιάλου και παλιά Εθνική Βόλου – Λάρισας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:

(α) στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου από τον Κόμβο 304 ΠΕΒ μέχρι την πόλη του Βόλου σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Βόλο & προς Λάρισα).

(β) στην Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων από τη θέση «Κόκκινος» μέχρι τις Μικροθήβες σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Μικροθήβες & προς Βόλο).

Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία 

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, λόγω των εξελίξεων στην κακοκαιρία Elias.

«Με εντολή της αστυνομίας, η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου απαγορεύεται, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» γράφει το μήνυμα του 112.

Έκκληση Μπέου:  Έρχεται δύσκολο βράδυ – Μην μετακινείστε 

Μήνυμα προς τους πολίτες να μην μετακινούνται για λόγους ασφαλείας και για να διευκολύνουν το έργο των συνεργείων έστειλε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook.

«Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα», τόνισε ο κ. Μπέος.

Κλειστά τα σχολεία αύριο και μεθαύριο

Σύμφωνα με το gegonota.news, στο κέντρο της πόλης έχει ξεσπάσει σφοδρή νεροποντή, που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην οδό Παπαδιαμάντη, στη 2ας Νοεμβρίου, στη Λαμπράκη, στη Νέα Ιωνία, στους κόμβους του Τελωνείου και του Δημαρχείου. Το ρεύμα κόβεται σε πολλές περιοχές, εργοστάσια πλημμυρίζουν στην ΒΙΠΕ και η ανησυχία είναι τεράστια.

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο και διακοπές ρεύματος σε περιοχές της πόλης. Γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμων…

Posted by Meteo Gr on Wednesday, September 27, 2023

Σε ποιες περιοχές έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

volos2
volos3
volos4
volos1

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

112_volos

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση των ακραίων φαινομένων για τις επόμενες ώρες. Οι επιστήμονες του meteo.gr προειδοποιούν για ισχυρή καταιγίδα στις 9 το βράδυ.

Ο Γιάννης Τσιλίκας, επιστήμονας Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ εκτιμά ότι το βράδυ αναμένονται 854 τόνοι βροχής ανά στρέμμα στο κέντρο του Βόλου.