Η απόκτηση του Ντέιμιαν Λίλαρντ από τους Μπακς είναι η είδηση των τελευταίων πολλών εβδομάδων στο NBA και μία ημέρα μετά, η Λίγκα ακόμη “βουΐζει” από την ανταλλαγή που έστειλε τον 33χρονο σούπερ σκόρερ από το Πόρτλαντ στο Μιλγουόκι.

Το SPORT24 ανέλυσε την σπουδαία κίνηση των πρωταθλητών του 2021 και το βράδυ της Πέμπτης (28/9) ο Έιντριαν Βοϊναρόβσκι του ESPN εξήγησε γιατί ο GM, Τζον Χορστ, πήρε πάνω του την υπόθεση χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πιο έγκυρο insider του NBA, ο Χορστ δεν ήθελε να βάλει πίεση στον Greek Freak, δεν ήθελε να νιώσει εκείνος υπεύθυνος για την αποπομπή του καλού του φίλου, του Τζρου Χόλιντεϊ με τον οποίο ήταν πολύ κοντά την τελευταία τριετία. Εντός κι εκτός γηπέδων.

Ο General Manager των Μπακς γνώριζε, φυσικά, την εκτίμηση που έχει τόσο ο Αντετοκούνμπο για τον Λίλαρντ, όσο και ο Λίλαρντ για τον Αντετοκούνμπο, οπότε το έργο του δεν ήταν τόσο δύσκολο. Σίγουρα η απόφαση να παραχωρήσει τον Χόλιντεϊ δεν ήταν η πιο εύκολη, σίγουρα όμως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την κατάσταση ήταν άκρως επαγγελματικός.