Την πρώτη νίκη της καριέρας του επί του Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγύρισε ο Έντι Χάου, ο οποίος στην 14η συνάντηση με τον Καταλανό προπονητή, ευτύχησε… επιτέλους να τον κερδίσει. «Ισοφάρισε» πλέον τις νίκες που έχει καταγράψει και επί του Γιούργκεν Κλοπ, χρειάστηκε επτά χρόνια για να κάνει… σεφτέ!

Έντι Χάου, τα κατάφερες με την… 14η: Πρώτη νίκη επί του Πεπ, και ας άργησε επτά χρόνια!

Πρόκειται για τον μοναδικό αντίπαλο της καριέρας του που ο Έντι Χάου είχε συναντήσει για περισσότερες από έξι φορές και δεν είχε κατορθώσει να τον κερδίσει. Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό.

Και εν τέλει, η «παράδοση» έπαψε να υφίσταται εν έτει 2023, επτά χρόνια μετά την πρώτη συνάντησή τους, όταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε μόλις αφιχθή στην Αγγλία και επικρατούσε με 4-0 της Μπόρνμουθ του Έντι Χάου, το 2016.

Έκτοτε, μεσολάβησαν 12 αναμετρήσεις, με τον Πεπ να μετρά 12 νίκες και… μία ισοπαλία. Ποια είναι αυτή; H περσινή, σε επίπεδο Premier League, ένα τρομερό 3-3 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με τη Νιούκαστλ να προηγείται με 3-1, αλλά να μην καταφέρνει να διατηρήσει το τρίποντο μέχρι τέλους.

Του πήρε επτά χρόνια, αλλά τελικά ο Χάου τα κατάφερε, αποκλείοντας τη Σίτι του Πεπ από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ, με 1-0 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Η Νιούκαστλ διατήρησε ανέπαφη την εστία της για τέταρτο διαδοχικό ματς και ο Άγγλος ευτύχησε να πανηγυρίσει με την… 14η κόντρα στον κορυφαίο προπονητή της γενιάς του.

Πλέον, ο Χάου μετρά από μία νίκη κόντρα σε Κλοπ και Πεπ Γκουαρδιόλα, έχοντας συναντήσει τον Γερμανό σε μία περίπτωση περισσότερη. Στόχος; Να τις κάνει δύο. Ούτως ή άλλως, εκκρεμεί τουλάχιστον ένα ματς με τη Λίβερπουλ φέτος, όπως και με τους «πολίτες», τους οποίους η Νιούκαστλ θα υποδεχθεί ξανά στην έδρα της, για το πρωτάθλημα, στον δεύτερο γύρο!