Ολοκληρώθηκε η έρευνα της UEFA για τα επεισόδια ανάμεσα σε Αρμενία και Κροατία, για τα προκριματικά του Euro 2024, σε παιχνίδι που διεξήχθη πριν από δύο εβδομάδες στο Γερεβάν.
Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να μην τιμωρήσει την αντίστοιχα της «χρβάτσα» για τα όσα συνέβησαν στο εν λόγω παιχνίδι, κρίνοντας πως οι Κροάτες στις κερκίδες δεν ήταν υπαίτιοι.
«Είμαστε φυσικά ικανοποιημένοι με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, γιατί πιστεύουμε ότι μέσω της λεπτομερούς απάντησής μας, δείξαμε ότι η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είναι υπεύθυνη για τις αναταραχές στο γήπεδο του Γερεβάν και δεν υπάρχουν στοιχεία για Κροάτες οπαδούς εμπλέκονται σε αυτές τις αναταραχές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη νομική μας ομάδα για την προετοιμασία μιας εξαιρετικής απάντησης και το τμήμα ασφαλείας μας για την ενδελεχή προετοιμασία του αγώνα και την παροχή κρίσιμων στοιχείων κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κροατικής Ομοσπονδίας, Μαρίγιαν Κούστιτς.
Να υπενθυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, υπήρξαν συμπλοκές στις εξέδρες, καθώς αρκετοί άνθρωποι ήρθαν στα χέρια. Ωστόσο, λίγο αργότερα η ένταση εκτονώθηκε μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, χωρίς να επηρεάζει την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Μάλιστα, οι Αρμένιοι ύψωσαν με drone μια σημαία του Αρτσάχ, κάτι που δεν είχε σχέση με τα επεισόδια. Το Αρτσάχ είναι μια περιοχή γνωστή κυρίως με το προηγούμενο όνομά της ως «Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ» και είναι μια μονομερώς ανακηρυγμένη, μη αναγνωρισμένη δημοκρατία στο Νότιο Καύκασο. Η περιοχή θεωρείται από τον ΟΗΕ μέρος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά είναι υπό τον έλεγχο των Αρμένιων αυτονομιστών.