Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χάρισε την πρώτη νίκη στην Ελλάδα κόντρα στη Σλοβακία στο Davis Cup, καθώς αν και βρέθηκε πίσω 1-0 στο σετ, πήρε τελικά τη νίκη απέναντι στον Σλοβάκο Λούκας Κλέιν, ο οποίος αποχώρησε στο τρίτο σετ λόγω τραυματισμού. Η Εθνική ισοφάρισε 1-1 τη Σλοβακία στο tie.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) ισοφάρισε σε 1-1 στο tie για την Ελλάδα απέναντι στη Σλοβακία στο Davis Cup, με τον Λούκας Κλέιν να προηγείται αρχικά, τελικά να αποχωρεί από το παιχνίδι στο 4-0 του τρίτου σετ, λόγω τραυματισμού.
Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες θα κερδίσει και το tie, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στο Davis Cup Qualifiers το 2024.
Από πολύ νωρίς στον αγώνα οι δύο τενίστες ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και προσέφεραν πολύ ωραίο θέαμα στο κοινό. Τα δύο πρώτα σετ οδηγήθηκαν στο tie break.
Στο πρώτο ο Κλέιν πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με 5-0 και τον Τσιτσιπά να μειώνει με τρεις σερί πόντους για το 5-3. Τελικά, ο Σλοβάκος άντεξε στην πίεση του Έλληνα τενίστα έκανε το 6-3 και πήρε το πρώτο σετ. Πλέον ο Νο5 στον κόσμο πρέπει να κατακτήσει το 2ο σετ.
Και το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς είχε στο πλευρό του το ελληνικό κοινό, το οποίο φώναζε ρυθμικά “ΕΛΛΑΣ” και “Τσιτσιπάς. Αν κι ο Σλοβάκος προηγήθηκε αρχικά με 2-0, ο Έλληνας τενίστας με τρεις σερί πόντους έκανε το 3-2. Ο Κλέιν ισοφάρισε και το πάλεψε, αλλά ο Νο5 στον κόσμο ισοφάρισε σε 1-1 και θα τα δώσει όλα στο 3ο και τελευταίο σετ.
Στο τρίτο σετ ο Σλοβάκος αγωνίστηκε με δυσκολίες καθώς είχε ενοχλήσεις, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-0, αλλά ο Κλέιμαν αποχώρησε λόγω τραυματισμού.
Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το Σάββατο (16/9) ο Αλέξανδρος Σκορίλας ηττήθηκε με 2-0 (6-1, 6-1) σετ από τον Άλεξ Μόλκαν.
Την Κυριακή (17/9) οι Πέτρος Τσιτσιπάς/Μιχαήλ Περβολαράκης κοντράρονται με τους Κλέιν και Ζελενάϊ, ενώ στη συνέχεια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Άλεξ Μόλκαν και η σειρά των αγώνων ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του Σκορίλα με τον Κλέιν.