Ως «μαύρη ημέρα για το ισραηλινό μπάσκετ» χαρακτηρίζουν την Πέμπτη (28/9) τα media της χώρας, καθώς η Χάποελ Τελ Αβίβ αποφάσισε να μην κατέβει στον ημιτελικό του Winner Cup απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Οι παράγοντες Χάποελ ενημέρωσαν μέσω των λογαριασμών τους στα social media πως «Έχουμε φιλάθλους του αθλητισμού και όχι παραβατικούς. Από το πρωί αρχίσαμε να λαμβάνουμε μηνύματα πως η αστυνομία αντιμετώπιζε το αποψινό παιχνίδι ως ένα πολεμικό γεγονός και τους οπαδούς μας, παιδιά, γυναίκες και άνδρες από 8 έως 80 ετών, ως πιθανούς εγκληματίες. Γι’ αυτό τον λόγο, αποφασίσαμε ότι δεν έπρεπε να κατέβουμε για να αγωνιστούμε. Τα σπορ ανήκουν στους φιλάθλους».
Τι πραγματικά συνέβη; Λέγεται πως η αστυνομία του Ισραήλ περίμενε συγκεκριμένα άτομα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να ενημερώσει ότι οι οπαδοί της Χάποελ Τελ Αβίβ θα έπρεπε να δείξουν τις ταυτότητές τους για να μπουν στις εξέδρες. Κάτι που χαρακτηρίστηκε ως ασέβεια από τον σύλλογο, με αποτέλεσμα η Μακάμπι Τελ Αβίβ να πάρει χωρίς αγώνα την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, στον οποίο θα αντιμετωπίσει την Χάποελ Ιερουσαλήμ.