H UEFA με νέα ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως ζήτησε από τις αρχές της Ελλάδας αναλυτική αναφορά για τα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια και «επιφυλάσσεται για πρόσθετα μέτρα».

Η UEFA για πρώτη φορά μετά την ανοβολή του πρώτου ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ κια την Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τα οποία έχασε τη ζωή του ο 29χρονος οπαδός του Δικεφάλου, Μιχάλης Κατσουρής. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενημέρωσε πως βρίσκεται σε επαφές με τις ελληνικές αρχές, έχοντας ζητήσει αναλυτική αναφορά για τα γεγονότα και τονίζει πως ενδέχεται να πάρει και πρόσθετα μέτρα.

Η ανακοίνωση:

«Στις 8 Αυγούστου 2023, λόγω των φρικιαστικών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, τα οποία οδήγησαν στον χαμό μιας ζωής, η UEFA κοινοποίησε τις αποφάσεις της για αναβολή του αγώνα ΑΕΚ εναντίον GNK Dinamo που επρόκειτο να διεξαχθεί την ίδια ημέρα.

Μετά από αυτή την απόφαση, η UEFA βρίσκεται επί του παρόντος σε επαφές με τις ελληνικές εθνικές αρχές και έχει ζητήσει να λάβει λεπτομερή αναφορά των περιστατικών προκειμένου να επανεξετάσει και να αξιολογήσει την κατάσταση από πλευράς ασφάλειας και να λάβει τα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα.