Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε και την Τζέσικα Πεγκούλα, καθώς επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-2) και προκρίθηκε στον τελικό του Ουάσινγκτον Open, όπου θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Γκοφ και την Σαμσόνοβα. Αυτός είναι ο πρώτος της τελικός στο 2023, μετά από πέντε αποτυχημένες απόπειρες.
Αυτός είναι ο πρώτος τελικός για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη φετινή σεζόν, μετά από πέντε χαμένους ημιτελικούς ενώ θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της στο WTA Tour, μετά από αυτόν στο Μαρόκο το 2019.
Ο άλλος ημιτελικός θα διεξαχθεί σε λίγη ώρα και ο τελικός του Washington Open θα διεξαχθεί την Κυριακή.
Το ματς
Οι δύο τενίστριες στο πρώτο σετ απείλησαν ελάχιστα η μια το σερβίς της άλλης. Η Σάκκαρη είχε ένα break point στο τρίτο game και το αξιοποίησε για να σπάσει το σερβίς της Πεγκούλα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετική στο πρώτο σετ και έκανε ένα ακόμα break στο ένατο game, χάρη στο οποίο κατέκτησε και το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη μπήκε και πάλι δυνατά και επανέλαβε το break στο ίδιο περίπου χρονικά σημείο με το πρώτο σετ. Στο τέταρτο game η Πεγκούλα έφτασε κοντά στο love game, κάνοντας το 40-0, όμως η Μαρία το έφερε τούμπα και έσπασε το σερβίς της για τρίτη φορά στο ματς (4-1). Εκεί η Αμερικανίδα ξύπνησε, επέβαλε το παιχνίδι της με κάποια όμορφα χτυπήματα κατάφερε να κατακτήσει πέντε διαδοχικά games και να ισοφαρίσει σε 1-1.
Η Σάκκαρη έδειξε να ανακάμπτει, καθώς κράτησε το σερβίς της στο πρώτο game, ενώ στο δεύτερο είχε τέσσερα χαμένα break points με την Πεγκούλα να κρατάει το σερβίς της. Οι δύο τενίστριες πάλεψαν αρκετά για να πάρουν τα ηνία με ένα break στο game, όμως αυτή που το πέτυχε ήταν η Σάκκαρη στο έκτο game, κάνοντας το 4-2.
Η Μαρία ανέβασε την αυτοπεποίθησή της και κατέκτηε τα άλλα δύο games, επικρατώντας στο τέλος με 6-2.