Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφάλειας στην Κροατία για τον αποψινό αγώνα της Χάιντουκ με τον ΠΑΟΚ στο Σπλιτ, μετά τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και το θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.
Με τη νέα ελληνοκρατική αναμέτρηση στο επίκεντρο, ο επικεφαλής της Κροατικής Ομοσπονδίας για θέματα πρόληψης, ασφάλειας και ακεραιότητας αγώνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο Γιούριτσα Γιούργεβιτς, έκανε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Dnevnik Nova TV.
«Αυτός ο αγώνας είναι ένας από τους τέσσερις που μας περιμένουν τις επόμενες δέκα μέρες. Δυστυχώς, λόγω των δυσάρεστων γεγονότων στην Αθήνα, τα βλέμματα του κροατικού, ελληνικού και ευρωπαϊκού κοινού είναι στραμμένα σε αυτά τα τέσσερα ματς. Τα δύο πρώτα παίζονται στην Κροατία, είμαστε σε επαφή και με τη Ντιναμό και τη Χάιντουκ. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στο Σπλιτ, και η υποδοχή των εκπροσώπων του ελληνικού συλλόγου πήγε καλά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στην Αθήνα», ανέφερε αρχικά ο Γιούργεβιτς.
Στη συνέχεια, ρωτήθηκε τι θα συμβεί στην περίπτωση που Έλληνες οπαδοί εμφανιστούν στο Σπλιτ, παρότι υπάρχει η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το ελληνικό σενάριο σίγουρα δεν θα επαναληφθεί. Η κροατική αστυνομία έχει αρκετή εμπειρία, δυστυχώς και με τον οπαδικό κίνημα. Αυτά τα ματς προσεγγίζονται κανονικά πολύ σοβαρά και ολοκληρωμένα και σε αυτή την περίπτωση θα είναι έξτρα τα επίπεδα ασφαλείας, οπότε αποκλείω το ενδεχόμενο ταραχών».
Για το τι θα γίνει στους επαναληπτικούς των δύο αγώνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:
«Είμαστε σε επαφή όλη την ώρα. Στην προηγούμενη περίπτωση, η Ντιναμό έκανε ό,τι έπρεπε, υπέβαλε όλα τα στοιχεία και η κροατική αστυνομία αντέδρασε. Τώρα η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. σίγουρα δεν θα είναι βολική για κανέναν, ακόμα και για τους παίκτες της Ντιναμό και όλη την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα. Η κροατική αστυνομία τέθηκε και εδώ στη διάθεση των συλλόγων μας. Η επικοινωνία πάει πολύ καλά, θα γίνει ποιοτική προετοιμασία για να πάνε όλα ομαλά».
Τέλος, αναφέρθηκε στις κυρώσεις με τις οποίες απειλούνται οι κροατικοί σύλλογοι, αν επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά: «Η UEFA έχει ήδη πάρει μία απόφαση, ο αγώνας στην Αθήνα αναβλήθηκε και ο πρώτος θα γίνει στο Ζάγκρεμπ. Ντιναμό και Χάιντουκ σίγουρα θα περάσουν δοκιμαστική περίοδο και θα βρίσκονται συνεχώς στο μικροσκόπιο, όπως και η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση υπέρ μας, καλώ όλους τους φιλάθλους να βάλουν μόνο το ποδόσφαιρο στην πρώτη θέση».